Отидете към основна версия

2 243 35

Спират отпуските на полицаите в Пловдив от понеделник

  • пловдив-
  • полицаи-
  • отпуски-
  • коронавирус

Целият състав ще бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта

Снимка: БГНЕС

От понеделник спират отпуските на полицаите в Пловдив, за да следят за спазването на противоепидемичните мерки, съобщи БНТ.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от утре 30 март се спират отпуските на всички служители на дирекцията.

Целият състав ще бъде ангажиран да следи за стриктното спазване на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта. На национално ниво, комисар Рогачев ще направи предложение да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, за да може по високоговорителите хората да бъдат призовавани да не напускат домовете си.

Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. От полицията призовават жителите на Пловдив и областта да напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.

Свързани новини