Отидете към основна версия

2 041 8

Лукашенко обяви победа над коронавируса

  • беларус-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • александър лукашенко

Нашата система на здравеопазване устоя, каза Лукашенко

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че здравната система на страната му е устояла в условията на епидемията от коронавируса и е успяла да я победи, предаде ТАСС.

"Заради коронавирусната инфекция медиците се оказаха на предната линия. Нашата система на здравеопазване устоя. Но ние няма да отслабваме борбата, въпреки че днес можем да кажем - ние победихме", каза Лукашенко.

По негово мнение в тази ситуация Беларус е "показала политическо здравомислие и народна мъдрост". "И след окончателната победа над COVID-19 задължително ще се срещнем отделно с нашите лекари, които днес все още са на своя пост", добави още президентът.

Към 1 юли в Беларус са регистрирани 62 424 заразени с коронавирус. От инфекцията са починали 398 пациенти. В Беларус, за разлика от повечето други страни, властите не наложиха карантина, масовите прояви не бяха отменени, а министерството на здравеопазването само издаваше препоръки как да не се заразят хората с коронавируса. СЗО препоръчва масовите прояви да бъдат отложени, физическото присъствие на работните места и в учебните заведения да бъде намалено, както и да бъде намалено движението на хората.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.

Свързани новини