Отидете към основна версия

3 862 34

Петър Москов към Борисов: Мерки срещу COVID-19 или отвън ще ни затворят

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • петър москов-
  • бойко борисов

Бившият здравен министър иска да се спаси икономиката и здравеопазването

Снимка: БГНЕС

Не искам затваряне. Искам държавата да се ангажира с обективни, публично проследими параметри за разпространението на заразата от COVID-19. Искам държавата да оповести стойностите на тези параметри, над които процесът става неконтролируем и не бива да се достигат.

Това написа във "Фейсбук" бившият здравен министър Петър Москов. 

Искам всичко това, за да не се наложи повторно затваряне, както се случва в други държави с безотговорни управници. А ако стигнем до неконтролируеми нива на зараза, затварянето ще се случи, независимо от желанието на премиера.

Ще ни затворят отвън и този процес вече е в ход, предупреди Петър Москов.

Убеден съм, че всеки български гражданин предпочита управление, което се ангажира с мерки, които гарантират, че наесен децата ще тръгнат нормално на училище, болниците ще приемат плановите си пациенти, а баничарницата отсреща няма да затвори от среднощно решение на щаба, защото лошото ни е заляло, докато безгрижно и безотговорно сме пропилели времето в приказки за новото лекарство дето са го измислили в БАН.
Контрапункт на такова управление е държава, която заявява, че каквото и да става, нощните клубове ще си работят, агитките ще имат своите 90 мин. за песни и прегръдки на стадиона, а “маските са за страхливците”.
Та, г-н Премиер това съм казал и стоя зад думите си.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.

Свързани новини