Отидете към основна версия

19 868 14

Тя цял месец ми косата и лицето си с катранен сапун и...

  • сапун-
  • катран-
  • катранен сапун-
  • хигиена-
  • коса-
  • кожа-
  • лице

Катраненият сапун започна все повече да се използва като био средство за хигиена

Снимки: Shutterstock

Със сигурност сте чували за катранения сапун. Едно време нашите баби са го използвали, но при наличието на толкова много средства за хигиена днес по магазините, едва ли ще решите да си купите точно това. Което е много жалко, защото не знаете какво пропускате. 

Катраненият сапун е евтин и да се сдобиете с него не представлява никакъв проблем. Да, не мирише особено добре и цветът му не е от най-привлекателните, но въпреки това има куп полезни свойства. Ето какво разказва една жена, която е решила да изпробва какво може катраненият сапун:

Приятелката ми го използва повече от година. Посъветва ме да започна и аз да се мия с него. Първоначално бях доста резервирана и реших да прегледам отзивите в интернет. 

Ако имате сърбеж или кожен дерматит, с този сапун ще облекчите възпалението и ще излекувате проблема си много бързо. При появата на пърхот специалистите препоръчват да миете косата си с катранен сапун. Помагал добре срещу себореята.

Можете да миете косата си и със специален шампоан с катран, но след като го използвате, трябва задължително да използвате и балсам за коса, за да може след това лесно да я разрешете. 

Ако страдате от акне, също е препоръчително да използвате катранен сапун. Той ще намали или предотврати напълно появата на нови пъпки. А след като измиете лицето си с него, кожата ще бъде чиста и без излишна мазнина. 

Между другото, реших да не обръщам внимание на неприятната миризма на катранения сапун, защото здравето е по-важно за мен. С времето ароматът дори започна да ми харесва. Цял месец мих с него главата и лицето си и изобщо не съжалявам.

Пърхотът изчезна, дерматитът премина и всички пъпки по лицето изчезнаха. Опитът определено си заслужаваше.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.

Свързани новини