Отидете към основна версия

3 054 15

Шефът на Siemens: Китай се възстанови много бързо от кризата

  • siemens-
  • китай-
  • криза

Немският конгломерат отчете нетна печалба от 535 милиона евро за второто тримесечие на годината

Снимка: Shutterstock

Бизнес активността в Китай се възстанови бързо от началото на здравната криза, заяви в четвъртък главният изпълнителен директор на Siemens. Това предаде CNBC.

„Китай успя много, много бързо да се възстанови от началото на кризата. В нашия бизнес Народната република дори отчита ръст в сравнение с миналата година. Ние виждаме по-високи нива на търсене, отколкото преди кризата“, каза пред CNBC Джо Кезер, изпълнителен директор на Siemens.

Между април и юни китайските поръчки на немската компания са се увеличили с 6% спрямо второто тримесечие на 2019-а. Всички останали страни, в които оперира Siemens, с изключение на Германия, отбелязват спад в броя на поръчките за същия период.

В четвъртък немският конгломерат отчете нетна печалба от 535 милиона евро за второто тримесечие на годината. Това представлява спад от 53% в сравнение с 2019-а. Въпреки кризисната икономическа среда, Siemens също заяви, че по-високите корпоративни данъци са дали своето негативно отражение върху печалбата на компанията.  

Приходите на конгломерата за тримесечието са достигнали 13,5 милиарда евро, което представлява спад от 5% спрямо същия период на 2019-а. 

През остатъка от годината Siemens очаква, че продължаващата икономическа криза в резултат на коронавирусната пандемия ще продължи да се отразява на нейния бизнес.
 

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини