Отидете към основна версия

5 283 18

Този продукт съсипва здравето на жените

  • сол-
  • здраве-
  • жени

Става въпрос за консумацията на сол

Снимка: Shutterstock

Диетологът Елена Кален призова дамите да консумират в минимални количества един продукт. Причината е, че той може да наруши функционирането на сърдечно-съдовата им система. Според нея това води и до повишаване на кръвното налягане. Става въпрос за консумацията на сол.

„Натрият задържа течност, което води до подуване на кръвоносните съдове и епителните клетки. Така в органите навлиза много по-малко кръв“, обяснява диетологът.

За да се възстанови нормалното кръвообращение и да се намали налягането, ендокринната система започва да произвежда интензивно адреналин.

Сърцето започва да изпомпва по-голямо количество кръв, а това води до появата на още по-голям спазъм на кръвоносните съдове и претоварване на сърдечно-съдовата система. В резултат на това жената получава главоболие и високо кръвно.

Освен това, поради излишък на сол, се увеличава рискът от камъни в бъбреците и остеопороза.

Все пак не трябва напълно да изоставяте солта. Недостигът ѝ води до активиране на нервните клетки и производството на инсулин, както и до лоша абсорбация на някои витамини от храната, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини