Отидете към основна версия

6 783 6

Крушите - антибиотик от природата

  • круши-
  • полезно-
  • антибиотици-
  • антисептик-
  • здравословно хранене-
  • плодове

Невероятни ползи от консумацията на круши

Снимка: Shutterstock

Съединението арбутин, което се съдържа в повечето сортове круши е естествен антисептик и антибиотик, пише Дарик.

По отношение на наличието на ценни микроелементи и хранителни вещества крушата уверено води класациите на диетолозите в сравнение с други плодове.

Ако сравним крушата с основната ѝ "конкурентка" - ябълката, особено през този сезон, трябва да имаме предвид че крушите съдържат много повече магнезий, калций, фосфор и цинк. Съдържанието на желязо, мед и манган и в двата плода е едно и също.

Крушата е особено богата на витамини А, всички от групата B, C, E, PP, K. Това прави плодът укрепващ здравето и безценен за подобряване на състоянието на кожата.

Крушата съдържа и много органични киселини, фибри и ензими, които са много важни за жизнеността на тялото ни.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини