Съединението арбутин, което се съдържа в повечето сортове круши е естествен антисептик и антибиотик, пише Дарик.
По отношение на наличието на ценни микроелементи и хранителни вещества крушата уверено води класациите на диетолозите в сравнение с други плодове.
Ако сравним крушата с основната ѝ "конкурентка" - ябълката, особено през този сезон, трябва да имаме предвид че крушите съдържат много повече магнезий, калций, фосфор и цинк. Съдържанието на желязо, мед и манган и в двата плода е едно и също.
Крушата е особено богата на витамини А, всички от групата B, C, E, PP, K. Това прави плодът укрепващ здравето и безценен за подобряване на състоянието на кожата.
Крушата съдържа и много органични киселини, фибри и ензими, които са много важни за жизнеността на тялото ни.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 да де
18:01 13.10.2020
2 Леле
18:29 13.10.2020
3 Дълбоко Виждащ
Коментиран от #4
18:41 13.10.2020
4 Ногу си прав пич!
До коментар #3 от "Дълбоко Виждащ":
Ма малцина ще те разберат!!! За съжаление!!!20:29 13.10.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 ГРАД КОЗЛОДУЙ
22:38 13.10.2020