Отидете към основна версия

4 810 27

Собственик на ресторант: Височайшото позволение да отворим беше прибързано

  • ресторанти-
  • заведения-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • дарин стойков

Коронавирусът няма вечерен час, каза Дарин Стойков

Снимка: Shutterstock

Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано. И преди 10 дни нямаше данни за намаляване разпространението на коронавируса. Днес информацията потвърждава, че опасността не е отминала.

Това коментира пред Радио София Дарин Стойков - собственик на ресторант в центъра на столицата, предаде БНР. Той лично не е отворил заведението си. „Винаги съм искал да бъда част от решението, а не от проблема. Освен бизнеса и оборотите, трябва да има и отговорност към хората, които работят или които са клиенти“, отбеляза Стойков.

Той припомни, че има области на страната, в които носенето на маски стана задължително навсякъде, а болниците спряха планови операции. От около година малкият ресторант на Дарин Стойков работи „в режим на оцеляване, с храна за вкъщи“. „Не сме уволнили нито един, не са намалени заплатите. Важното е да продължаваме да работим.“ Решението ресторантът да не отвори редовните клиенти са приели по-скоро положително. Проявили са разбиране, изразили са подкрепа.

Дарин Стойков смята за нередно здравните власти да говорят с думи на хора от бранша преди време – че ресторантите не са място, където се разпространява коронавирусът. Това не е вярно. Рискът е средно висок. „Това, което от бранша преди използваха за натиск, днес се използва от оперативния щаб за оправдание. Това е притеснително. Това, че се намалява работното време на ресторантите, какво ще подобри? Коронавирусът няма вечерен час“, допълни Стойков.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 36 гласа.

Свързани новини