Отидете към основна версия

1 844 3

От 5 до 12 клас в София, Бургас, Силистра и Смолян учат онлайн

  • обучение-
  • онлайн-
  • мерки-
  • коронавирус

Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол, а от следващата седмица се очаква да влезе и на други места

Снимка: БГНЕС

От днес до 26 март към дистанционно обучение преминават всички ученици между 5-ти и 12-ти клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян, съобщи БНР.

Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол, а от следващата седмица се очаква да влезе и на други места. В отделни общини като Златоград и Свищов е взето решение за пълно преустановяване на учебният процес.

В столицата заведенията ще работят до 22 часа. Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти. В София заболеваемостта премина 500 на 100 хиляди души.

От днес до 26 март във Варненска област затварят кина, музеи, галерии, както и всички сценични прояви и концерти. Решението е на Областния кризисен щаб заради повишената заболеваемост, която достигна до над 300 на 100 000 души. Присъствените занятия за учениците от 6 до 12 клас във Варненска област се преустановяват от понеделник до 26 март.

Във Великотърновска област от днес спират работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини