12 Март, 2021 05:59 1 843 3

От 5 до 12 клас в София, Бургас, Силистра и Смолян учат онлайн

  • обучение-
  • онлайн-
  • мерки-
  • коронавирус

Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол, а от следващата седмица се очаква да влезе и на други места

От 5 до 12 клас в София, Бургас, Силистра и Смолян учат онлайн - 1
Снимка: БГНЕС

От днес до 26 март към дистанционно обучение преминават всички ученици между 5-ти и 12-ти клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян, съобщи БНР.

Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол, а от следващата седмица се очаква да влезе и на други места. В отделни общини като Златоград и Свищов е взето решение за пълно преустановяване на учебният процес.

В столицата заведенията ще работят до 22 часа. Продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти. В София заболеваемостта премина 500 на 100 хиляди души.

От днес до 26 март във Варненска област затварят кина, музеи, галерии, както и всички сценични прояви и концерти. Решението е на Областния кризисен щаб заради повишената заболеваемост, която достигна до над 300 на 100 000 души. Присъствените занятия за учениците от 6 до 12 клас във Варненска област се преустановяват от понеделник до 26 март.

Във Великотърновска област от днес спират работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 0 Отговор
    Опорочаването на образованието започна 2001 с идването на цар Кобура, а шайката на Борисов направо го унищожи.
    19 годишни излизат завършили чалгаро-проститутки и нацепени батки с 2 гънки в мозъка.
    Няма изпити няма нищо, всички е фиктивни да вземат тапията пък и после претенции направо на 2 бона заплата стартова на почнат работа.
  • 2 Нещастници!!

    4 2 Отговор
    Кръчми, фабрики, милове и зали работят, а учениците са затворени по къщите! Знаете ли какво им причинявате с това - и психически и физически? И това ако не е целенасочено смазване на интелигентността! Нали уж ЕС много го беше грижа за децата, а ги превърнахте в затворници, в прокажени, от които искате да избягате! Позор! Съд и затвор за вас!
  • 3 АнТоНиМеН

    1 1 Отговор
    И понеже е въпрос на Национална сигурност, а не на приятелски/бизнес взаимотношения, защо не се внесат ваксини от Китай, Русия!?
    Правителството с готовност жертва няколко хиляди души в името на ЕС !