Отидете към основна версия

11 929 21

Тази храна предизвиква рак на червата

  • червено месо-
  • месо-
  • алкохол-
  • рак-
  • черва-
  • стомах

Редовната консумация на червено месо е опасна

Снимка: Shutterstock

Според британски учени, съществува храна, която с времето предразполага за развитието на рак на червата, посочва zdrave.to.

Ежедневната консумация дори да няколко грама говеждо, свинско или агнешко месо увеличава риска от развитие на рак на стомаха с 20%. Участниците в проучването, които са яли около 76 грама червено месо, имали 20% по-висок риск от заболяването от тези, които яли 21 грама или просто по-малко.

Учените анализирали данни от 500 хиляди пациенти.

Също така, рискът е с 15% по-висок за тези, които консумират около 54 грама червено месо на ден, в сравнение с тези, които ядат около осем грама.

За тези, които консумират 29 грама месо на ден, рискът е с 19% по-висок от този, за хората които ядат около 5 грама говеждо, свинско или агнешко на ден.

Обобщено, ако искате да намалите риска от заболяване като рак на червата, не трябва да консумирате ежедневно голямо количество месо. Разнообразете менюто си. Наблегнете повече на плодове, зеленчуци и супи и гарантирано ще бъдете по-здрави.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.

Свързани новини