Отидете към основна версия

2 077 6

Америка ще поднови употребата на „Джонсън и Джонсън“

  • америка-
  • джонсън и джонсън-
  • ваксина-
  • рисковете-
  • ползите

Ползите от ваксината надвишават рисковете

Снимка : Shutterstock

Съветниците на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията препоръчват да бъде подновена употребата на ваксината "Джонсън и Джонсън", въпреки доказателствата, че тя е свързана с изключително редки, но потенциално смъртоносни кръвни съсиреци, съобщи Ройтерс, предаде БНР.

Влиятелният консултативен комитет по имунизационни практики на (CDC) се събра за втори път в петък, за да обсъди рисковете и ползите от ваксината на „Джонсън и Джонсън“ след съобщения за кръвни съсиреци в комбинация с ниски тромбоцити при шест от пострадалите жени. По това време приблизително 7 милиона души в САЩ бяха имунизирани с въпросния препарат.

Специалистите са категорични, че ползите от ваксината са повече от рисковете, като изтъкват и че според разрешението на Американската агенция за контрол на храните и лекарствата, препаратът може да се прилага на хора над 18 години.

Десет от членовете на консултативния комитет към CDC подкрепиха отмяната на временното спиране на употребата на ваксината, докато четирима бяха против, а един член се въздържа по време на проведеното гласуване.

Висши здравни служители заявиха, че се надяват на бързо връщане към употреба на ваксината след заседанието на комисията.

Другата седмица ще трябва да излезе с решение за употребата на ваксината на "Джонсън и Джонсън“ и ваксинационният щаб у нас, тъй като се очакват допълнителни становища.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини