Отидете към основна версия

7 459 50

Д-р Стойчо Кацаров: Контролът над пандемията беше изпуснат

  • д-р стойчо кацаров-
  • здравен министър-
  • ваксини

Не съм антиваксър, увери здравният министър

Снимка: БГНЕС

"Никога не съм отричал ваксините и не съм бил антиваксър. Аз твърдя, че тези, които са преболедували, могат да се ваксинират веднага. Вижда се в световен план, че при ваксинираните населения се вижда рязък спад на смъртността".

Това каза служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком".

"Контролът над пандемията беше изпуснат. Можете да видите в класациите най-ниските резултати къде са. Пандемията накрая се управляваше предизборно. Бившият министър на здравеопазването е кандидат на досегашната управляваща партия. Чърчил е казал, че най-добре се лъже преди лов и преди избори. 26 000 души повече са починали в България в последния период, отколкото през която и да е година. Това е достатъчна оценка как се управлява кризата", обясни той.

Министърът коментира, че 80% са починалите над 60-годишна възраст, а под 2% са починалите под 40-годишна възраст.

"Целта за имунизация срещу коронавирус не е да се достигнат някакви бройки, а да се предпазят колкото се може повече хора. Не може възрастните да ги караме да се редят на опашки и да чакат. Има и хора, които са неподвижни, не могат да отидат на зелени коридори. Наредил съм РЗИ-та да ходят и до места, които са трудно достъпни", каза още д-р Кацаров.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.

Свързани новини