Отидете към основна версия

2 910 60

Проф. Ангелов: Стойчо Кацаров издава две заповеди с един и същи номер

  • проф. костадин ангелов-
  • стойчо кацаров-
  • коронавирус-
  • пандемия

В момента няма никакво управление на здравната криза

Снимка: БГНЕС

Много гръмки думи от страна на служебния министър Стойчо Кацаров. Няма нищо лошо да се разследват причините за високата смъртност от COVID-19 и те трябва да се разследват. Но не трябва ли да се разследват и думите, че хората умират с коронавирус, а не от коронавирус? Не трябва ли да се разследват и думите на сегашния министър, че има съмнения за ваксините?

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

"В момента няма никакво управление на здравната криза, в МЗ виждам само един произвол и хаос. Мога да дам пример със заповедите за пристигащите от Румъния. Не може да се допускат такъв тип нередности и да не се мисли на първо място за българските граждани. Всички тези неща водят до стопиране на ваксинационната кампания. Самият министър каза, че има съмнения във ваксините. Това е недопустимо. Хората не се мотивират и спряха да се ваксинират", разкри той.

"Един министър трябва да говори с много, много експерти и тогава да говори, а не да изказва лично мнение. Сега се ваксинират между 15 000 и 17 000 души на ден. По наше време се ваксинираха над 30 000 души на ден. Искам и да попитам подготвя ли страната ни отказ от доставки на ваксини за следващите месеци? Задавам този въпрос като български гражданин. Всичко това разколебава хората и ваксинационният процес спря. Спирането на "зелените коридори", после пускането им, издаването на заповед, която се променя след 2 часа - това са несериозни неща", каза още проф. Ангелов.

"Огромна лъжа е, че хората в НОЩ са получавали заплати. В момента има адски много лъжи и има дефицит на истина. Друга голяма лъжа е, че е имало подслушване. Като казваш такива неща - излизаш и ги доказваш. Всичко друго е несериозно", категоричен бе бившият здравен министър.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 38 гласа.

Свързани новини