Учени от Испания заявиха, че определени храни могат да помогнат в борбата със заплахата от инфекция COVID-19. Това обаче не означава, че храната може да излекува коронавируса или да го предотврати.
Въпреки това храненето играе важна роля за устойчивостта на организма към различни инфекции.
Експертите казаха, че правилното хранене помага за укрепването на естествените защитни сили на организма, включително реакцията му към патогенни микроорганизми.
Според лекарите ежедневното меню трябва да бъде балансирано и разнообразно, богато на пробиотици и пребиотици.
Тя трябва да включва зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, месо, млечни продукти, както и риба и яйца. В допълнение, омега-3 мастните киселини с противовъзпалителни ефекти са изключително важни. Те могат да бъдат намерени в ядките, рибата и зехтина.
Също така за защита на имунната система ще помогне отхвърляне на лоши навици, физическа активност и добър сън, пише сайтът zdrave.to