Отидете към основна версия

4 632 21

Словакия прекратява ваксинацията със „Спутник V“

  • спутник v-
  • ваксинация-
  • прекратява-
  • игор матович-
  • ема

Имунизацията с руската ваксина предизвика недоволство в Словакия, защото препаратът не е разрешен за използване от ЕМА

Снимка: Shutterstock

Словакия обяви за спиране на ваксинационната кампания с руския препарат срещу COVID-19 "Спутник V", съобщи РИА Новости, предадоха от novini.bg.

"31 август 2021 г. е последната дата, когато жителите на Република Словакия, пожелали да се имунизират с тази ваксина, ще могат да бъдат инжектирани с втората доза", заявиха от здравното министерство в Братислава.

"Централноевропейската държава започна кампанията с руския препарат на 7 юни. Страната получи 200 000 дози, но реши да използва едва 40 000. Останалото количество бе продадено обратно на Москва срещу 9,95 долара за доза. Братислава плати същата цена за една доза", посочи още медията.

"Имунизацията с руската ваксина предизвика недоволство в Словакия, защото препаратът не е разрешен за използване в 27-те от Европейската агенция по лекарствата (регулаторния орган на Европейския съюз)", добави РИА Новости.

"Заради "Спутник V" в страната избухна правителствена криза, която доведе до смяната на премиера Игор Матович с Едуард Хегер", припомни информационната агенция.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.

Свързани новини