Отидете към основна версия

9 035 6

Купувачите се завърнаха

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • продажби-
  • цени

Ръст от 50% при сделките с имоти в Дубай

Снимка: Shutterstock

Значителен ръст в броя на сделките с недвижими имоти се наблюдава през второто тримесечие на текущата година в Дубай спрямо същия период на миналата. Оптимистичното настроение на пазара и запазването на интереса от страна на чуждестранните купувачи стимулираха продажбите.

Общата стойност, на която са продадени имоти през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата, са с 50% ръст, до 8.44 млрд. USD. Показателят достигна най-високото ни равнище през четвъртото тримесечие на 2013 г., когато са били реализирани сделки на стойност 8.62 млрд. USD.

Броят на покупко-продажбите през второто тримесечие на текущата година са били 14 426, или с 35.48% повече спрямо първото тримесечие. Продажбите на готови нови жилища са 71% от общо реализираните, а като цена представляват 59% от всички покупко-продажби. Сделките с имоти на етап „строеж“ все още не са достигнали предпандемичните нива.

„Причината за рекордния обем сделки с жилища е възвръщането на международния интерес. А това се дължи на добрата работа на Дубай по отношение справянето с последствията от пандемията, предизвикана от коронавируса“, казва Крис Хобдън, ръководител на направлението за стратегическо консултиране в Chestertons. Допълнителна мотивация за купувачите са изгодните лихвени проценти по ипотечните заеми и щедрите стимули за строителите.

Пазарът на луксозни имоти в Дубай показа невероятен ръст. Средно цените са се повишили с 5.7% през второто тримесечие спрямо първото и с 9.1% спрямо второто тримесечие на 2020 г.

Цените на жилищата в Дубай отчитат незначителен ръст – 0.8% през второто спрямо първото тримесечие на текущата година. Стойността на квадратен метър жилищна площ обаче остава с 3.7% под нивата от второто тримесечие на 2020-та.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.

Свързани новини

  • 8-годишен бум в продажбите

    През юни в Дубай са били сключени с 44.33% повече сделки спрямо месец май. Така от декември 2013 г. това е най-силният месец на покупко-продажби на жи ...
    08.07.2021
    2 587
    3
  • Собствениците се опитват да повишат наемите

    Наемодателите в Дубай, особено големите компании, чийто основен бизнес е рентиерството, се опитват да повишат месечната рента с 5%-15% за новите наема ...
    25.06.2021
    3 580
    3
  • Бум от сделки на този пазар

    През месец май на текущата година продажбата на имоти в Дубай достигна 4-годишен връх. Със сключени сделки на обща стойност 3.02 млрд. USD и то в моме ...
    14.06.2021
    2 811
    2