17 Август, 2021 15:10 9 002 6

Купувачите се завърнаха

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • продажби-
  • цени

Ръст от 50% при сделките с имоти в Дубай

Купувачите се завърнаха - 1
Снимка: Shutterstock

Значителен ръст в броя на сделките с недвижими имоти се наблюдава през второто тримесечие на текущата година в Дубай спрямо същия период на миналата. Оптимистичното настроение на пазара и запазването на интереса от страна на чуждестранните купувачи стимулираха продажбите.

Общата стойност, на която са продадени имоти през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата, са с 50% ръст, до 8.44 млрд. USD. Показателят достигна най-високото ни равнище през четвъртото тримесечие на 2013 г., когато са били реализирани сделки на стойност 8.62 млрд. USD.

Броят на покупко-продажбите през второто тримесечие на текущата година са били 14 426, или с 35.48% повече спрямо първото тримесечие. Продажбите на готови нови жилища са 71% от общо реализираните, а като цена представляват 59% от всички покупко-продажби. Сделките с имоти на етап „строеж“ все още не са достигнали предпандемичните нива.

„Причината за рекордния обем сделки с жилища е възвръщането на международния интерес. А това се дължи на добрата работа на Дубай по отношение справянето с последствията от пандемията, предизвикана от коронавируса“, казва Крис Хобдън, ръководител на направлението за стратегическо консултиране в Chestertons. Допълнителна мотивация за купувачите са изгодните лихвени проценти по ипотечните заеми и щедрите стимули за строителите.

Пазарът на луксозни имоти в Дубай показа невероятен ръст. Средно цените са се повишили с 5.7% през второто тримесечие спрямо първото и с 9.1% спрямо второто тримесечие на 2020 г.

Цените на жилищата в Дубай отчитат незначителен ръст – 0.8% през второто спрямо първото тримесечие на текущата година. Стойността на квадратен метър жилищна площ обаче остава с 3.7% под нивата от второто тримесечие на 2020-та.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 1 Отговор
    Ти да видиш какви купувачи ни идват от Афганистан.... Брадат до брадатия, мили мой комшулу.
  • 2 селянин

    15 2 Отговор
    А в България , продавачите се завърнаха , ама купувачите не са глупави да дават хиляди евра за бетон и тухли и да се заробват с 30 годишни ипотеки
  • 3 Българин

    4 1 Отговор
    И аз съм купувач сега мисля да вземам трето жилище от Дубай имам излишни пари
  • 4 Варна

    2 9 Отговор
    Никой не ви кара насила да купувате ,стойте си по селата.И за нас е по добре

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Кое ви е добрето? Колко години вече ви висят обявите по сайтовете? Как така никой не ни карал, а редовно ни заливат с реклами и предложения? Защо по телевеизиите непрестанно дават съблазни за нисколихвен ипотечен кредит? Ние не бързаме да си даваме парите. А вие, бързате ли да ни ги вземете?