Отидете към основна версия

8 568 93

Професор Чорбанов: Вирусът ще продължи да се разпространява между ваксинираните

  • андрей чорбанов-
  • коронавирус-
  • мерки

Наличието на Т-клетъчен имунитет е най-добрия показател за момента

Снимка: Фейсбук

С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както средновековни, така и иновативни подходи на световните правителства по отношение на крайно неуспешните опити за възпиране на вирусното разпространение. Нашите правителства – редовно и две служебни се включиха в общата вълна, копирайки доста от тези мерки с различна интензивност на приложение.

Средновековните подходи, като ограничение на хората да се придвижват в градовете, между градовете, на моменти да се разхождат по паркове и градинки, планини и плажове стигайки до пълни “локдауни“ по домовете с нищо не се отличаваха от подходите в мрачните векове на средновековието.

Цялата ни технологична гордост от управляеми космически кораби, свръх-оръжия, изкуствен интелект и 5G технологии се сринаха пред гения на природата, концентриран в една не-толкова сложно-организирана група от молекули, които дори не са жив организъм.

Тогава всички разбрахме, че усилията ни за луксозен и модерен живот са били за сметка на изследванията на заобикалящия ни свят, който не спира да ни изненадва с нови форми на съществуване и еволюция, понякога взимащи много човешки животи.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 79 гласа.

Свързани новини