Отидете към основна версия

1 851 22

МЗ осигурява нови 100 млн. лв. за борба с COVID-19

  • коронавирус-
  • мерки

Целта е подобряване на здравната система

Близо 100 млн. лв. ще бъдат осигурени за обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти със заразни заболявания и за закупуване на медицинско и немедицинско оборудване за лечение на пациенти с COVID-19 в 133 болници, съобщиха от Министертвото на здравеопазването.

Целта е подобряване на здравната система в условията на продължаващата пандемия от COVID-19. В изпълнение на проекта се предвижда в 133 лечебни заведения чрез реконструкция, проектиране и ремонтни дейности да бъдат обособени изолирани структури за лечение на пациенти със заразни заболявания, както и да им бъде осигурено медицинско и немедицинско оборудване за лечение на пациенти с COVID-19.

Лечебните заведения за болнична помощ са разпределени в три групи, като със списъка можете да се запознаете в прикачения файл. Болниците, предоставили в Министерството на здравеопазването своите инвестиционни предложения, са предвидени в проекта на здравното министерство. В изпълнение на проекта ще бъде осигурени и медицинска апаратура и медицинско оборудване, необходими за лечението на граждани с COVID-19.

За интервенции в общински лечебни заведения, проектът ще бъде изпълняван в партньорство между Министерство на здравеопазването, общините и съответните болници.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.

Свързани новини