2 Ноември, 2021 20:41 1 850 22

МЗ осигурява нови 100 млн. лв. за борба с COVID-19

  • коронавирус-
  • мерки

Целта е подобряване на здравната система

Близо 100 млн. лв. ще бъдат осигурени за обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти със заразни заболявания и за закупуване на медицинско и немедицинско оборудване за лечение на пациенти с COVID-19 в 133 болници, съобщиха от Министертвото на здравеопазването.

Целта е подобряване на здравната система в условията на продължаващата пандемия от COVID-19. В изпълнение на проекта се предвижда в 133 лечебни заведения чрез реконструкция, проектиране и ремонтни дейности да бъдат обособени изолирани структури за лечение на пациенти със заразни заболявания, както и да им бъде осигурено медицинско и немедицинско оборудване за лечение на пациенти с COVID-19.

Лечебните заведения за болнична помощ са разпределени в три групи, като със списъка можете да се запознаете в прикачения файл. Болниците, предоставили в Министерството на здравеопазването своите инвестиционни предложения, са предвидени в проекта на здравното министерство. В изпълнение на проекта ще бъде осигурени и медицинска апаратура и медицинско оборудване, необходими за лечението на граждани с COVID-19.

За интервенции в общински лечебни заведения, проектът ще бъде изпълняван в партньорство между Министерство на здравеопазването, общините и съответните болници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    14 1 Отговор
    дайте ги на нас и ще ви вдигнем бройката!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дайър Стрейтс

    16 2 Отговор
    Моней фор ноуфинг. Надуваме балона: )

    Коментиран от #19

  • 4 абре

    14 0 Отговор
    Буци работи в купюри по 500 € , кви са тия джобни.

    Коментиран от #10

  • 5 proi4o

    6 0 Отговор
    "....Публикувано във факти.бг: Лечебните заведения за болнична помощ са разпределени в три групи, като със списъка можете да се запознаете в прикачения файл...." /// HUI ZA BOYU SIMITLIATA !!!
  • 6 Аферим

    12 1 Отговор
    ГлеЙте сЯ, колко мераклии ще се наредят ....
  • 7 Сатана

    18 1 Отговор
    И тези 100 лимона ще потънат в бездънните джобове на мафиотите с бели престилки,търговци на смърт.
  • 8 Рошко

    17 1 Отговор
    Тези пари не са за здравеопазване, а за мисирки доценти лекари математици, да продължават да ни пълнят главите с лъжи, направо за поддържане на на най голвмстс лъжа да ди го кажем
  • 9 ХА ХА ХА

    4 8 Отговор
    НА ТОВА СЕ КАЗВА ПОДИР ДЪЖД КАЧУЛКА !!! НЕ ПРИЕМАТ ВЪВ БОЛНИЦИ ОТ КОРОНАТА , ИЗПРАЩАТ ГИ У ТЯХ ЗА ЛЕЧЕНИЕ !!! ФАТМАЦИТЕ ТОТАЛНО СЕ ИЗДЪНИХА И ПРОВАЛИХА ! РАДЕВ КАЧИ СЕ НА ШИПКА И СЕ ПРОВИКНИ СЪС ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ .....НЯМА КОВИД , НЯМА ВИРУС , ФАТМАК ХАЙДЕ !!!!
  • 10 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "абре":

    А Дончева дава по 500К ....хи хи хи !

    Коментиран от #18

  • 11 КАЦА , КАЦА ......ЗАЩО СТАВАШ ЗА СМЯХ

    2 5 Отговор
    Хайде удряй ваксината , накарай и Янев да го боцкат някъде където той поиска ......хайде дайте пример на хората !!!!
  • 12 КОЗЛЕТО БОЦКО

    2 5 Отговор
    Бил Гейтс най обича да ваксинира чипира антиваксърите през интернет (Уифи, 4G, 5G), така че тези хора да не се докосват до лаптопи и смартфони, защото ще ги БОДНАТ. 😂
  • 13 СмЕх

    5 0 Отговор
    Понеже има ваксини,които постоянно тръбят че тези които не са нямат право да ползват мед.услуги...То предлагам всички разходи досега (ваксини,маски,тестове,складиране,логистика и т.н.) плюс тези сто милиона да си ги разпределят...Мисля че така е честно!Вие какво мислите?
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Кой ще ги усвои?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аве

    3 1 Отговор
    Продължават кражбите никой не говори за заплати.Сестри и санитари се готвят да напускат тоалетните ли ще обновявате за 100 милиона.Хора,остават 12 дена и тия крадат като ония
  • 17 Ще плащате я

    0 1 Отговор
    ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 10. (1) Отказва се издаване на виза или влизане в страната на чужденец, когато:
    ал. 8. МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛАГА, че ще разпространи тежка заразна болест, страда от заболяване, което според критериите на Министерството на здравеопазването или на Световната здравна организация представлява заплаха за общественото здраве, или идва от район с усложнена епидемична и епизоотична обстановка;

    Плажовете, хотелите и ресторантите бяха препълнени от туристи. Там няма ли Ковид? Нали казват, че здравето на хората е по важно от печалбите на мутрохотелиерите?
  • 18 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА":

    Давеева и педеразитедавеева
  • 19 Съд до дупка

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дайър Стрейтс":

    В здравната система колко работят 15-20 хил. човека? Нека вземат и тия пари, рано или късно ще има раследване и съд и ... каквото отсъди съда, но то май няма да е много хубаво, действайте сега, Народа после ще ви задейства до девето коляно! Невинни няма!
  • 20 копи пейст

    0 1 Отговор
    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #21

  • 21 ФЕЙК НЮЗ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "копи пейст":

    Публикувано във факти.бг: Добре си я цитирал, но не си я прочел.
    Всичко, което е написано там се отнася за ВИРУСА, а не за ваксината.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.