Отидете към основна версия

2 937 51

В Гърция расте броят на починали, хоспитализирани и заразени с COVID-19

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В същото време премиерът Мицотакис отрече правителството да обсъжда въвеждане на "австрийския модел" от мерки, както се тиражира от медиите

Снимка: shutterstock

Притеснително се покачват нивата на заразени и хоспитализирани в Гърция. Ежедневно расте броят на починалите с Covid-19, но правителството в Атина няма да приложи повече ограничителни мерки срещу неваксинираните.

Здравната система в Гърция е на предела на възможностите си, съобщават лекарите от Covid отделенията. Днес изтича последният срок за доброволно включване на частните лекари в дежурства на държавните болници. От утре започва мобилизацията им.

„Върнете неваксинираните здравни работници“, призовават от лекарския съюз и информират, че интубират пациенти извън интензивните отделения.

Северна Гърция е най-критичният район в Гърция по брой заразени и хоспитализирани.

Легла за болните се осигуряват в частните клиники, но няма лекари, съобщи вицепрезидентът на гръцките болнични лекари Мария Теодоропулу.

Ежедневно нараства броят на смъртните случаи, като се очаква тази тенденция да се запази и през декември.

В същото време премиерът Мицотакис отрече правителството да обсъжда въвеждане на „австрийския модел“ от мерки, както се тиражира от медиите.

Прокуратурата започна разследване срещу родители в цялата страна, които не допускат децата си в училище, защото не желаят те да се тестват и да носят маски.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.

Свързани новини