Отидете към основна версия

13 106 11

Тези напитки са забранени за пенсионери

  • възрастен мъж-
  • възрастни-
  • пенсионер-
  • пенсионери-
  • напитка

След определена напреднала възраст има някои продукти, които задължително трябва да изключим от режима си

Снимка: Shutterstock

Дори и не подозираме, че има редица храни, които е най-добре да се избягват след прекрачване на 60-годишна възраст. С течение на времето организмът вече не може да обработва напълно излишното количество от някои вещества и да ги изхвърля успешно, пише Флагман.

Въпреки че лимонадата е позната на всички ни от детство и не буди никакво подозрение, си струва да припомним, че тя съдържа много захар. Основните съставки в лимонадата са вода, захар и лимонена киселина (или друг аромат). Захарта си остава враг №1 на човешкото тяло, особено в напреднала възраст. В списъка със забранени напитки влизат и млеката за пиене.

Пробиотиците са много полезни за човешкото тяло. Всички техни ползи обаче изчезват, ако в киселото мляко се добави захар. Например една кофичка подсладено мляко за закуска съдържа 360 калории и 45 грама захар. Чаят пък е препоръчителен с напредване на годините, но не и ако е закупен в бутилки. Факт е, че в този вид има много малко антиоксиданти. Освен това, за да получите дозата антиоксиданти, които се съдържат в чаша домашен чай, ще трябва да изпиете 20 бутилки купен чай. Същото важи и за чайовете на прах. Те са пълни с химия и отрови. Във всичко трябва да се спазва умереността. Това важи особено за кафето. 1-2 чаши няма да навредят, но в по-големи количества кофеинът също става много опасен.

Обезмасленото мляко, макар и диетично, не се препоръчва за хората на възраст, защото в него липсват хранителните вещества, които са най-важни. След 60 забравете за енергийните напитки и колата, които удрят в кръвната захар, холестерола и кръвното. Плодовите сокове, особено тези с портокал, купени от магазина, също трябва да станат табу. В тях вместо цитруси има царевичен сироп (който е пълен с фруктоза), рапично масло и химикали в смес на водна основа.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 61 гласа.

Свързани новини