12 Декември, 2021 20:09 13 105 11

Тези напитки са забранени за пенсионери

  • възрастен мъж-
  • възрастни-
  • пенсионер-
  • пенсионери-
  • напитка

След определена напреднала възраст има някои продукти, които задължително трябва да изключим от режима си

Тези напитки са забранени за пенсионери - 1
Снимка: Shutterstock

Дори и не подозираме, че има редица храни, които е най-добре да се избягват след прекрачване на 60-годишна възраст. С течение на времето организмът вече не може да обработва напълно излишното количество от някои вещества и да ги изхвърля успешно, пише Флагман.

Въпреки че лимонадата е позната на всички ни от детство и не буди никакво подозрение, си струва да припомним, че тя съдържа много захар. Основните съставки в лимонадата са вода, захар и лимонена киселина (или друг аромат). Захарта си остава враг №1 на човешкото тяло, особено в напреднала възраст. В списъка със забранени напитки влизат и млеката за пиене.

Пробиотиците са много полезни за човешкото тяло. Всички техни ползи обаче изчезват, ако в киселото мляко се добави захар. Например една кофичка подсладено мляко за закуска съдържа 360 калории и 45 грама захар. Чаят пък е препоръчителен с напредване на годините, но не и ако е закупен в бутилки. Факт е, че в този вид има много малко антиоксиданти. Освен това, за да получите дозата антиоксиданти, които се съдържат в чаша домашен чай, ще трябва да изпиете 20 бутилки купен чай. Същото важи и за чайовете на прах. Те са пълни с химия и отрови. Във всичко трябва да се спазва умереността. Това важи особено за кафето. 1-2 чаши няма да навредят, но в по-големи количества кофеинът също става много опасен.

Обезмасленото мляко, макар и диетично, не се препоръчва за хората на възраст, защото в него липсват хранителните вещества, които са най-важни. След 60 забравете за енергийните напитки и колата, които удрят в кръвната захар, холестерола и кръвното. Плодовите сокове, особено тези с портокал, купени от магазина, също трябва да станат табу. В тях вместо цитруси има царевичен сироп (който е пълен с фруктоза), рапично масло и химикали в смес на водна основа.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    15 1 Отговор
    Много смислено напомняне за възрастни. Очаквам нещо подобно и за младите.

    Коментиран от #6

  • 2 Пия само виагра

    17 7 Отговор
    И пердаша младите булки

    Коментиран от #10

  • 3 дааа

    8 3 Отговор
    Факти стана анонимен парцал, като употребена тоалетна хартия на полето.
  • 4 Миньо

    25 1 Отговор
    Правилно пишат хората. Тва лимонада, чай и кафе в никакъв случай. Аз за това пия само двоен препек от сливи.
  • 5 Барба Ганьос

    21 1 Отговор
    От много години си пия ракията само с чиста водичка и прясна салата. Наздраве!
  • 6 Жалък

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Е, младите, трябва да слушат старите - тва е! Да събират пари за хоспис или друга версия на старческия дом и да си гледат живота... Който има акъл открива хостел - всеки нормален съвременен човек ще иска да отдели, колкото се може повече внимание на семейството си и децата си, които растат, а не да чисти след хора с деменция, които дори не могат да си спомнят името...
  • 7 От кАдя на кАдя?

    6 1 Отговор
    Защо не сте писали отдавна тук,нещичко и за ДаралевскияГърбатАйдук ?
  • 8 диета

    9 1 Отговор
    Специално за български пенсионери - добре е да изключат и отлежало малцово уиски, минерална вода Евиан и други подобни,

    Коментиран от #9

  • 9 ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "диета":

    Тая марка вода и без това не струва.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Paxnas

    3 1 Отговор
    Никога не съм искал някой да ми дава тон в живота,пия си хапвам си каквото душата ми иска.