Отидете към основна версия

2 133 18

Отново протест срещу зеления сертификат-този път пред НДК в София

  • протест-
  • зелен сертификат-
  • софия-
  • ндк

Събралите се не виждат смисъл в наличието му и поради факта, че и с него - в много държави вече ще се прави задължителен PCR тест няколко часа преди влизане в дадената страна

Снимка: БГНЕС

Пред пилоните на НДК се събраха хора на протест срещу зеления сертификат. Те носят със себе си трибагреник и транспаранти с призив: "Отмяна на зеления сертификат", съобщават от Dariknews.bg. Недоволните са против влизането на обществени места със зелен сертификат. Те не виждат смисъл в наличието му и поради факта, че и с него - в много държави вече ще се прави задължителен PCR тест няколко часа преди влизане в дадената страна.
Вече стана ясно, че в Гърция, Австрия и Швейцария ще се влиза със задължителен PCR тест, независимо от това дали притежаваме зелен сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.От днес Гърция започна да изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, задължително негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, или отрицателен бърз антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването.
От понеделник, 20 декември, пътуващите за Австрия и Швейцария трябва да представят както сертификат за ваксинация или преболедуване на коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или антигенен тест.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.

Свързани новини