Last news in Fakti

2 Юни, 2024 09:17 1 249 1

Нов център за рехабилитация в София

  • рехабилитация-
  • център-
  • софия-
  • откриване

В него ще се предлага и заместваща грижа

Нов център за рехабилитация в София - 1
Снимка: БГНЕС

Нов център за рехабилитация на хора с увреждания ще заработи в столичния район "Слатина".

Заместник-кметът по социални дейности и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева обясни, че капацитетът на центъра е 30 места, уточнява БНР.

"Специфичното на този център е, че за първи път в него има и заместваща грижа, тоест хората ще могат да оставят своите роднини, когато им се налага да влязат в болница. Това е първото такова място в София, така че съм изключително щастлива. Искам да отбележа, че, когато дойдох, мястото беше изоставено. Едно от първите неща, които ми казаха, е, че губим 1,2 милиона евро финансиране, защото услугата не е стартирала, така че усилията на колегите, с доста упорита работа в момента този център вече е факт. Заместващата грижа е през нощта, тоест те могат да останат да речем за няколко дни".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на акули

    0 0 Отговор
    Алооо,ник Козлодуй четеш ли новината.Не стой там у Джеронимо а се лекувай