Отидете към основна версия

9 164 4

Какво кара кръвта да се сгъстява?

  • тромбоза-
  • тромби-
  • сгъстяване на кръвта-
  • кръв-
  • кръвоносна система-
  • кръвоносни съдове

Ето какво можем да направим, за да спрем прекаленото сгъстяване на кръвта

Снимка: Shutterstock

Темата за опасното сгъстяване на кръвта стана особено гореща с настъпването на пандемията от коронавируса. Това се наложи, защото при болните, засегнати най-тежко от коварния вирус, се наблюдава сгъстяване на кръвта и тромбоза.

Лекарите обаче предупреждават, че е невъзможно да се приемат лекарства, които разреждат кръвта, без лекарско предписание. Това може да доведе до вътрешни кръвоизливи и да бъде фатално, алармира zdrave.to.

Кръвта може да бъде твърде вискозна по няколко причини:

нарушение на функцията на черния дроб промяна в еритроцитите, тромбоцитите, което причинява "залепване" на клетките неподходяща диета хиподинамия дехидратация, особено в горещ климат

Как да върнем кръвта в нормална консистенция:

балансирано хранене установете режим на пиене на течности движете се повече

Как да подобрим храненето?

Кръвта става по-гъста при липса на протеини и аминокиселини, затова избирайте постно месо, риба, яйца и млечни продукти.

Не забравяйте за "правилните" мазнини. Мастните киселини са важен компонент на липидната мембрана на кръвните клетки. Омега-3 есенциални.

Кои храни разреждат кръвта

джинджифил лук чесън бадем кашу слънчогледови семки сок от алое цвекло черен шоколад.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини