Темата за опасното сгъстяване на кръвта стана особено гореща с настъпването на пандемията от коронавируса. Това се наложи, защото при болните, засегнати най-тежко от коварния вирус, се наблюдава сгъстяване на кръвта и тромбоза.
Лекарите обаче предупреждават, че е невъзможно да се приемат лекарства, които разреждат кръвта, без лекарско предписание. Това може да доведе до вътрешни кръвоизливи и да бъде фатално, алармира zdrave.to.
Кръвта може да бъде твърде вискозна по няколко причини:
- нарушение на функцията на черния дроб
- промяна в еритроцитите, тромбоцитите, което причинява "залепване" на клетките
- неподходяща диета
- хиподинамия
- дехидратация, особено в горещ климат
Как да върнем кръвта в нормална консистенция:
- балансирано хранене
- установете режим на пиене на течности
- движете се повече
Как да подобрим храненето?
Кръвта става по-гъста при липса на протеини и аминокиселини, затова избирайте постно месо, риба, яйца и млечни продукти.
Не забравяйте за "правилните" мазнини. Мастните киселини са важен компонент на липидната мембрана на кръвните клетки. Омега-3 есенциални.
Кои храни разреждат кръвта
- джинджифил
- лук
- чесън
- бадем
- кашу
- слънчогледови семки
- сок от алое
- цвекло
- черен шоколад.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кученца, котенца
15:57 24.01.2022
2 С гъстител
16:33 24.01.2022
3 Наркос
16:54 24.01.2022
4 Истината
16:56 24.01.2022