Отидете към основна версия

8 876 9

София с уникална медицинска придобивка (СНИМКИ)

  • гръбнак-
  • хирургия-
  • сбало-
  • клиника-
  • откриване

Откриха обновената Клиника по гръбначна хирургия в СБАЛО

На Благовещение беше открита обновената Клиника по гръбначна хирургия в Специализираната болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев” (СБАЛО).

„Обновеното звено разполага с модерна операционна, 12 стаи, като 2 от тях са самостоятелни с по едно легло. Всяка стая е със собствен санитарен възел. В реанимацията има две легла за пациентите веднага след операция. Към отделението ще функционира и сектор за борба с хроничната болка от всякакво естество по цялото тяло, а не само в областта на гръбначния стълб. По отношение на рентгена е уникален с това, че последно поколение. Предназначен е повече за ортопедия и най-интересното е, че в него има софтуер за остеопороза. Така че това е едно предимство за нашите болни, на които им предстои да си поставят стави или други протези“, каза специално за ФАКТИ директорът на СБАЛО доктор Валентин Ангелов. Той допълни, че клиниката ще работи със НЗОК по съответните клинични пътеки.

Обновената клиника ще даде възможност за ранната диагностика на изкривяванията на гръбнака при подрастващите, както и за прецизиране на момента и обхвата на оперативно лечение в съответствие със световните медицински стандарти.

Тук ще се извършва ранната рехабилитация – изпълнена по съвременните протоколи за лечение, специалистите ще проследяват резултатите от оперативното и консервативното.

Водещи световни специалисти ще представят най-съвременните оперативни методи, техники и процедури с цел изграждане на специализирани екипи в болницата.

В Клиниката ще се лекуват дегенеративните заболявания на гръбнака – консервативно и оперативно, хроничната болка – с прилагане на мини-инвазивни техники. Ще се въведе и електронен регистър на пациентите със сколиоза и ще мониторира остеопорозата при пациенти с дегенеративни заболявания на гръбнака.

Над 1500 годишно са гръбначните интервенции, които се извършват в страната. Приблизително 35% от тях са спешни, плановите са 65%, сочи статистиката. Към настоящия момент в страната необходимостта от специализирани клиники (центрове) за спинална хирургия многократно надвишава предлагането на медицински услуги в това направление.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.

Свързани новини