Last news in Fakti

26 Март, 2022 07:47 8 865 9

София с уникална медицинска придобивка (СНИМКИ)

  • гръбнак-
  • хирургия-
  • сбало-
  • клиника-
  • откриване

Откриха обновената Клиника по гръбначна хирургия в СБАЛО

София с уникална медицинска придобивка (СНИМКИ) - 1

На Благовещение беше открита обновената Клиника по гръбначна хирургия в Специализираната болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев” (СБАЛО).

„Обновеното звено разполага с модерна операционна, 12 стаи, като 2 от тях са самостоятелни с по едно легло. Всяка стая е със собствен санитарен възел. В реанимацията има две легла за пациентите веднага след операция. Към отделението ще функционира и сектор за борба с хроничната болка от всякакво естество по цялото тяло, а не само в областта на гръбначния стълб. По отношение на рентгена е уникален с това, че последно поколение. Предназначен е повече за ортопедия и най-интересното е, че в него има софтуер за остеопороза. Така че това е едно предимство за нашите болни, на които им предстои да си поставят стави или други протези“, каза специално за ФАКТИ директорът на СБАЛО доктор Валентин Ангелов. Той допълни, че клиниката ще работи със НЗОК по съответните клинични пътеки.

Обновената клиника ще даде възможност за ранната диагностика на изкривяванията на гръбнака при подрастващите, както и за прецизиране на момента и обхвата на оперативно лечение в съответствие със световните медицински стандарти.

Тук ще се извършва ранната рехабилитация – изпълнена по съвременните протоколи за лечение, специалистите ще проследяват резултатите от оперативното и консервативното.

Водещи световни специалисти ще представят най-съвременните оперативни методи, техники и процедури с цел изграждане на специализирани екипи в болницата.

В Клиниката ще се лекуват дегенеративните заболявания на гръбнака – консервативно и оперативно, хроничната болка – с прилагане на мини-инвазивни техники. Ще се въведе и електронен регистър на пациентите със сколиоза и ще мониторира остеопорозата при пациенти с дегенеративни заболявания на гръбнака.

Над 1500 годишно са гръбначните интервенции, които се извършват в страната. Приблизително 35% от тях са спешни, плановите са 65%, сочи статистиката. Към настоящия момент в страната необходимостта от специализирани клиники (центрове) за спинална хирургия многократно надвишава предлагането на медицински услуги в това направление.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    25 1 Отговор
    Това е добре, а кога ще купите и нова здравна система, настоящата не работи - поне за болните
  • 2 ФАБ-500

    22 1 Отговор
    Политици бандити и платежни господа ще са с предимство

    Коментиран от #6

  • 3 456

    18 0 Отговор
    Браво. Нещо хубаво.
  • 4 Toxic

    8 9 Отговор
    Нищо уникално, най-добрата придобивка (скенер) отива в болницата в Сливен заради окупаторския краварски контингент който е в базата ново село, а другото уникално е , че скоро ще откриват полеви болници в Добруджа за източния фронт.
  • 5 Пенсионер

    14 4 Отговор
    Това е за богатите. Тия с многото пари. Беден пациент там няма да припари.
  • 6 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "ФАБ-500":

    Ами тя тази придобивка е за тях. Бедните нямат пари.
  • 7 Дамаджони Уокър

    7 4 Отговор
    А простосмъртните ще могат ли да я ползват ,или само партиини функоционери ,платежоспособни господа и да не забравим украински бежанци..…
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Коко

    10 1 Отговор
    Медицината е достигнала небивали висоти. До нея имат достъп богатите и управниците от богатия свят. А ние получаваме стари, престари софтуеъри и тежки тромави машини. Представяме тяхното инсталиране като голяма работа и дори попове, облечени с раса от преди хиляди години, ръсят китки, за да добавят още повече екзотика и изостаналост към цялата картина. Искам всички да разберат, в колко жалко положение сме поставени и да си пазят здравето.