Отидете към основна версия

9 990 8

Това e най-полезната и евтина риба

  • риба-
  • най-полезна-
  • най-евтина-
  • мойва-
  • морски дарове

Тя е призната за един от най-ценните морски дарове

Снимка: Shutterstock

Мойва (капелин, каплин) е малка фуражна риба от мирисово семейство, открита в северната част от Атлантическия, Тихия и Северния ледовит океан.

Тя е призната за един от най-ценните морски дарове. Също така е продукт на достъпна цена, който заема водеща позиция по брой полезни и лечебни свойства, съобщи dariknews.bg.

Според експертите мойва е вкусна, здравословна риба, достъпна за почти всеки. Пържи се, вари се, пуши се и се осолява. Използването на тази риба може да нормализира нивото на холестерола в кръвта, да повиши имунитета, а високото съдържание на йод помага да се избегнат някои проблеми с щитовидната жлеза.

Използването на мойва като източник на витамин С, фолиева киселина и тиамин се крие в способността ѝ да повишава хемоглобина, да нормализира функциите на стомашно-чревния тракт, да подобрява апетита и да има общо тонизиращо действие върху организма.

Естествените протеини, с които е обогатена рибата, напълно насищат тялото, но в същото време се усвояват перфектно. Рибата съдържа също почти всички незаменими аминокиселини. Използването на мойва допринася за нормализиране на кръвното налягане.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.

Свързани новини