Сладкото от определен плод, приготвено по "петминутната" технология, е най-полезно за здравето, казва гастроентерологът Анна Курчина. Експертът обясни и за това кой трябва да бъде по-внимателен с този деликатес.
Става въпрос за сладкото от касис. То помага за укрепване на имунната система, подобряване на състоянието на кръвоносните съдове, което ще предотврати образуването на кръвни съсиреци.
Въпреки това, хората с висока стомашна киселинност трябва да внимават с лакомствата, направени от кисели плодове.
Сладкото от морски зърнастец (облепиха) и кайсии влияят благоприятно на сърдечно-съдовата система, а сладкото от малини има допълнителен антипиретичен ефект.
Експертът предупреди, че ако в буркан със сладко се открие мухъл, той трябва незабавно да се изхвърли. Ако се яде развален продукт, това не само, че е неприятно, но крие и по-сериозни последици, пише Zdrave.to.