Last news in Fakti

8 Април, 2022 22:33 5 564 3

Домашно сладко предотвратява тромбоза

  • сладко-
  • касис-
  • тромбоза

Става въпрос за сладкото от касис

Домашно сладко предотвратява тромбоза - 1
Снимкa: Shutterstock

Сладкото от определен плод, приготвено по "петминутната" технология, е най-полезно за здравето, казва гастроентерологът Анна Курчина. Експертът обясни и за това кой трябва да бъде по-внимателен с този деликатес.

Става въпрос за сладкото от касис. То помага за укрепване на имунната система, подобряване на състоянието на кръвоносните съдове, което ще предотврати образуването на кръвни съсиреци.

Въпреки това, хората с висока стомашна киселинност трябва да внимават с лакомствата, направени от кисели плодове.

Сладкото от морски зърнастец (облепиха) и кайсии влияят благоприятно на сърдечно-съдовата система, а сладкото от малини има допълнителен антипиретичен ефект.

Експертът предупреди, че ако в буркан със сладко се открие мухъл, той трябва незабавно да се изхвърли. Ако се яде развален продукт, това не само, че е неприятно, но крие и по-сериозни последици, пише Zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    1 5 Отговор
    На рускиня не вярвам.
  • 2 уилям гейтс 3

    3 1 Отговор
    вервай на мен ваксините ми причиняват тромбоза
  • 3 Палките на охранителните служители също

    3 0 Отговор
    Най-добре лекуват палките на охранителните служители !