Отидете към основна версия

3 389 2

Евтин зеленчук пази от рак

  • зеленчук-
  • здраве-
  • рак-
  • имунитет-
  • зеле

Честата консумация на зеле подобрява здравето

Снимка: Shutterstock

Бялото зеле със сигурност присъства в кухнята на всяка домакиня.

Специалистите твърдят, че редовната консумация на този зеленчук предпазва от рак и забавя стареенето.

Наричат още този зеленчук "кралят на градината". И то с право, защото е много здравословен, пълен е с витамини и минерали, а също така е много вкусно.

Бялото зеле има много полезни свойства. Този уникален продукт е в състояние да поддържа имунитета ни за дълго време. Съдържанието на аскорбинова киселина в него предпазва от злокачествени тумори.

Честата консумация на зеле подобрява здравето, помага за елиминирането на токсините и дори забавя стареенето на организма, според китайското издание Sina.

Съдържащите се в зелето органични киселини и фибри имат положителен ефект върху стомашно-чревния тракт – повишават производството на ензими и изхвърлят застоялата жлъчка. Фибрите също така регулират нивата на холестерола, а калият, който е в изобилие в зелето, нормализира работата на сърцето.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини