Last news in Fakti

18 Април, 2022 10:13 3 250 2

Евтин зеленчук пази от рак

  • зеленчук-
  • здраве-
  • рак-
  • имунитет-
  • зеле

Честата консумация на зеле подобрява здравето

Евтин зеленчук пази от рак - 1
Снимка: Shutterstock

Бялото зеле със сигурност присъства в кухнята на всяка домакиня.

Специалистите твърдят, че редовната консумация на този зеленчук предпазва от рак и забавя стареенето.

Наричат още този зеленчук "кралят на градината". И то с право, защото е много здравословен, пълен е с витамини и минерали, а също така е много вкусно.

Бялото зеле има много полезни свойства. Този уникален продукт е в състояние да поддържа имунитета ни за дълго време. Съдържанието на аскорбинова киселина в него предпазва от злокачествени тумори.

Честата консумация на зеле подобрява здравето, помага за елиминирането на токсините и дори забавя стареенето на организма, според китайското издание Sina.

Съдържащите се в зелето органични киселини и фибри имат положителен ефект върху стомашно-чревния тракт – повишават производството на ензими и изхвърлят застоялата жлъчка. Фибрите също така регулират нивата на холестерола, а калият, който е в изобилие в зелето, нормализира работата на сърцето.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от народа

    3 0 Отговор
    Много евтин само 2лв. за кг.

    Коментиран от #2

  • 2 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един от народа":

    То затова се купува на есен и се слага в бидони. Прясно зеле не е имало никога по тва време.