Отидете към основна версия

3 872 9

Лекарите посочиха как да смъкнем кръвната захар без лекарства

  • кръвна захар-
  • нива-
  • лекарства-
  • диабет-
  • упражнение

Ключът към контролирането на нивата на захарта е физическата активност

Снимка: Shutterstock

Има възможност да намалите нивата на кръвната захар без да прибягвате до лекарства. Лекарите достигнаха до това заключение след поредица от тестове. Тяхното изследване е особено важно за профилактиката на диабета - едно от най-често срещаните болести в света, пише zdrave.to.

Оказва се, че решението на този сериозен проблем е просто, но всичко зависи от дисциплината. Можете да контролирате количеството захар в кръвта чрез редовна физическа активност. Ако редовно се занимавате със спорт или просто водите физически активен начин на живот, тогава нивата на захар ще останат в нормата си.

Максималният ефект може да се постигне с комбинация от аеробни и интензивни интервални тренировки и упражнения с тежести.

Методът, предложен от лекарите, е подходящ и за тези, които не обичат тичането. Според лекарите, дори обикновените домакински задължения като измиване на пода или почистване също могат да имат положителен ефект върху нивата на кръвната захар.

Допълнителни ефекти върху здравето могат да бъдат постигнати, ако следвате подходяща диета. Яденето на зеленчуци и пълнозърнести изделия ще спомогне за поддържането на оптимални нива на кръвната захар. Препоръчително е да забравите за сладките неща, мазните и солени храни.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини