11 Декември, 2022 20:17 3 870 9

Лекарите посочиха как да смъкнем кръвната захар без лекарства

  • кръвна захар-
  • нива-
  • лекарства-
  • диабет-
  • упражнение

Ключът към контролирането на нивата на захарта е физическата активност

Лекарите посочиха как да смъкнем кръвната захар без лекарства - 1
Снимка: Shutterstock

Има възможност да намалите нивата на кръвната захар без да прибягвате до лекарства. Лекарите достигнаха до това заключение след поредица от тестове. Тяхното изследване е особено важно за профилактиката на диабета - едно от най-често срещаните болести в света, пише zdrave.to.

Оказва се, че решението на този сериозен проблем е просто, но всичко зависи от дисциплината. Можете да контролирате количеството захар в кръвта чрез редовна физическа активност. Ако редовно се занимавате със спорт или просто водите физически активен начин на живот, тогава нивата на захар ще останат в нормата си.

Максималният ефект може да се постигне с комбинация от аеробни и интензивни интервални тренировки и упражнения с тежести.

Методът, предложен от лекарите, е подходящ и за тези, които не обичат тичането. Според лекарите, дори обикновените домакински задължения като измиване на пода или почистване също могат да имат положителен ефект върху нивата на кръвната захар.

Допълнителни ефекти върху здравето могат да бъдат постигнати, ако следвате подходяща диета. Яденето на зеленчуци и пълнозърнести изделия ще спомогне за поддържането на оптимални нива на кръвната захар. Препоръчително е да забравите за сладките неща, мазните и солени храни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    10 4 Отговор
    Пълни глупости
  • 2 Кочо

    9 3 Отговор
    Ако сте без ангажименти, не може само да лежите и плюскате! Колкото и да ви мързи, проявете воля и отговорност към себе си и обществото! Измислете си някое физически активно активно мероприятие и всеки ден го изпълнявайте, ако и да има риск всички да ви считат за откачени!

    Коментиран от #6

  • 3 оня с магарето

    4 0 Отговор
    цялата истина е в последното изречение
  • 4 куция памперс

    8 0 Отговор
    например можете ако сте в блок да слизате пеш по стълбите, ако не ви мързи и нагоре
  • 5 Хехе

    9 0 Отговор
    Това не са никакви лекари! Истинският доктор ще ти изпише рецепта, голяма като чаршаф. В аптека на приятел-фармацевт.После ще те изпрати при негов колега за потвърждение на диагнозата. Накрая ще ти даде визитка на приятелска траурна агенция,много евтина..
  • 6 ежко ибежко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кочо":

    И аз тва и разправям на жената че трябва по три пъти на ден, за активност сваля захарта а тя не ми вярва, мисли ме за откачен.
  • 7 Баланса е важен

    2 3 Отговор
    Бях с високи нева на кръвна захар от доста време. Основно от неразумна консумация на бонбони и сладкиши но най-много от пренебрежително отношение към проблема. Докторите подскочиха от рутинните ми изследвания и казаха - инсулин иначе може да изпаднеш в кома. Попитах може ли да се свали кръвна захар до нормални нива без инсулин или лекарства. Казаха - не. Уговорихме се да започна от следващата седмица с лекарства. Размислих и отказах дни по късно. Прочетох доста литература по въпроса. Промених начина на живот: Нищо което не трява да консумира, намалени количества и подходящи храни, много спорт с комбинация от умерно, слабо и интензивно натоварване. Плуване 2 км, велосипед на открито 2ч, фитнес 1ч и йога 30-40 мин. НА ДЕН. Не работя и мога да си го позволя.
    За 3 седмици свалих 10кг. Общото ми физ. състояние се подобри значително. Нивото на кръвната захар се доближи до горната граница при замерване сутрин на гладно. Представих резултатите на лекуващият лекар.
    Беше приятно изненадан но не учуден. Каза да продължавам така. Сега 3 мес. по късно си позволявам парче шоколад, 1-2 бири седмично или чаша вино. Ограничих упражненията наполовина но поддържам подходящо хранене. Свалил съм още 5 кг и мисля да задържа така за известно време. Кръвната захар ми е около горната граница.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Турбо

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Баланса е важен":

    Щом лекарите да ти изписали инсулин,значи имаш диабет тип 1, панкреаса ти не произвежда изобщо инсулин.Ако си с диабет тип 2 имаш намалено производство на инсулин или инсулинова резистентност,коя се лекува с диета и хапчета.
  • 9 Турбо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Баланса е важен":

    Тесльо,ти и доктор ли стана? Лечението ти е грешно.