Отидете към основна версия

2 355 16

Защо все по-често млади хора страдат от рак?

  • онкологично заболяване-
  • рак-
  • млади хора-
  • здраве

Бързите промени във външната среда и методите за въздействие върху човека са причината за „подмладяването“ на рака

Снимка: Shutterstock

Бързите промени във външната среда и методите за въздействие върху човека са причината за „подмладяването“ на рака. Това каза Евгений Черемушкин, онколог, кандидат на медицинските науки, старши сътрудник на Института по клинична онкология на Руската академия на медицинските науки.

Според него в момента външната среда и методите на всички въздействия върху човека се променят бързо. Това води до увеличаване на заболяванията, включително тези на имунната и нервната система, както и различни алергии.

Освен това хората са увеличили стреса, което влияе върху сърдечно-съдовата система, ендокринните заболявания, зачестили са проблемите с наднорменото тегло, зачестили са случаите на рак.

"Ние променяме околната среда толкова бързо, без да поглеждаме назад, че започваме да бием алармата, когато започнат да се появяват тумори, които не са били срещани преди. Например, дете не е имало рак на стомаха допреди известно време, така че можем само да гадаем какво ще се случи по-нататък“, каза Черемушкин.

По-рано хирургът и онколог-уролог Марк Гадзиан каза, че заседналата работа и консумацията на големи количества животински мазнини допринасят за развитието на рак на пикочно-половата система, пише още zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини