По-добре заменете яйцата за закуска с ядки, тази алтернатива ще бъде много по-здравословна. До този извод са стигнали учени от Германския център за изследване на диабета в Дюселдорф. Резултатите от изследването са публикувани в Европейската асоциация за изследване на диабета, предава zdrave.to.
Като част от изследването учените са сформирали две групи от доброволци. Участниците в първата група е трябвало да заменят месото с пълнозърнести продукти, маслото – със зехтин. Освен това са били помолени да ядат ядки вместо яйца.
Доброволците от втората група просто са продължили да се хранят така, както и преди, без да променят нищо в диетата си.
В резултат на изследването се оказало, че резултатите от тестовете на хората от първата група се подобряват значително.
Ядките намалили риска от сърдечносъдови заболявания със 17%. Приемът на ядки намалил също така и риска от диабет тип 2.