Отидете към основна версия

435 5

Форум разисква проблемите на ГМО храните

  • гмо-
  • храни-
  • проблеми

Друга тема, която ще се дискутира е биотехнологиите в животновъдството с фокус промяна на гена

Снимка: БГНЕС

На 12 октомври в Стара Загора се организира форум-дискусия "Бъдещето в нашите ръце". Лекторите и присъстващите ще обменят мисли и впечатления за това какво е нашето утре и как можем да участваме в него, както и как да променяме бъдещето си, уточнява БНР.

Ще се търси отговор на това дали губим стратегическата си субектност като човеци, обясни за "Хоризонт" адвокат Ламбова, ортанизатор на събитието.

Тя призовава да си припомним, че бъдещето ни е в нашите ръце. Освен нея, ще има още седем лектори.

Теми на дискусията са съвременното хранене, ГМО - храните, пестицидите, изчезващите храни от пазара и от природата.

Друга тема е биотехнологиите в животновъдството с фокус промяна на гена, т.нар. "нови храни", също и такива, които се заместват от скакалци, от традиционните източници на храна, ще се говори и за т. нар. "карбонов отпечатък", като лектор по темата е д-р Пламен Пасков, ветеринарен лекар.

На форума ще бъде дискутирана и ролята на социалните платформи за управление, глобалните трансформации на администрацията, които със Закона за електронно управление и няколко още закона ще ни предоставят едно по-различно бъдеще, което ще е предизвикателство за нас, заради интегрираните облачните структури, в които ще вземем участие всички. Лектор по темата е адвокат Ламбова.

Вербалната хомеопатия е друга тема на лекциите - методи, извън стандартната медицина. Тема ще бъде посветена и на силата на медиите, като ще има и дискусия на исторически важни за българите теми.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини