Last news in Fakti

7 Декември, 2020 16:07 7 387 13

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година

  • автомобили-
  • 2021-
  • премиери

По-голямата част от тях са електромобили

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година - 1

Колите, които преди да са се появили на бял свят, впечатляват специалистите със своите характеристики и дизайн винаги са очаквани с голям интерес. Той обаче невинаги се оправдава, когато въпросните автомобили се появят на бял свят. Дали и сега ще се случи така, ще покаже времето. Въпреки пандемичната обстановка, през следващата година ни очакват доста интересни премиери, а автомобилното издание Hotcars.com публикува списък с най-очакваните автомобили за 2021 година. Ето и кои са те.

Alfa Romeo Tonale

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Tonale беше представен за първи път като концептуален автомобил през 2019 г. Предвидено за пускане през 2021 г., все още има много неща, които не знаем за най-новата Alfa Romeo, но предпроизводствените модели са вече по пътищата за финални тестове

Nissan Z Proto (400Z)

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Настоящият Nissan 370Z е почти древен според стандартите на автомобилната индустрия, 11 годишна застаряваща платформа и изключително остаряла технология. Много ентусиасти се страхуваха, че линията Z ще бъде прекратена, особено с нарастването на популярността на SUV-тата и намаляването на продажбите на седани, но за изненада на всички Nissan обяви, че Z ще продължи да живее. Z Proto беше представен и общността на ентусиастите въздъхна колективно с облекчение.

Ford Bronco

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Много производители на автомобили следват тенденцията за съживяване на старите хитови модели, за да предизвикат внимание. Нито една кола обаче не е предизвикала толкова голям интерес, колкото Ford Bronco. За разлика от Chevrolet Blazer, друга възродена легенда за офроуд, Bronco е перфектна комбинация от модерен и ретро стил. Bronco обещава да бъде сериозен претендент срещу на Jeep за своеобразната офроуд титла зад Океана.

Subaru BRZ / Toyota 86

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Настоящите BRZ и 86 са на застаряваща платформа и настоящата моделна година се очаква да бъде последната преди драстичния редизайн. Бърз урок по история, BRZ и 86 бяха разработени като съвместно предприятие от Subaru и Toyota, за да проектират чисто нов спортен автомобил, като същевременно трябваше да похарчат наполовина по-малко пари. В резултат на това двата автомобила са почти идентични, освен няколко специфични за марката щрихи като инфотейнмънт и настройка на мотора. Сега двете компании отново се заемат с това и препроектират автомобилите от нулата.

Audi E-Tron GT

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Колата, представена в от филмовия герой Тони Старк, Audi e-tron GT се очаква с голям интерес. Особено след успеха на Porsche Taycan, ентусиастите вярват, че e-tron GT ще включва много от същите системи, но в типичния супер луксозен пакет на Audi. Съобщава се, че GT постига 100 км/ч за около 3,5 секунди.

BMW I4

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


BMW имаше ранно навлизане на пазара на електромобили с i3, но освен невероятния екстериор и интериор, това беше до голяма степен разочароваща кола с много малък автономен пробег. В продължение на седем години BMW почива на лаврите си с много малка конкуренция, но с навлизането на електрическите модели на Audi и Porsche, баварците трябваше да засилят политиката си в т.нар. масова електрификация. I4 обещава да бъде най-добрият електромобил, който BMW може да направи.

Lucid Air

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Самопровъзгласилият се за „убиец на Tesla“, Lucid Air също се чака с огромен интерес. Подкрепен от сериозно богати инвеститори, Air е проектиран от бивш инженер на Tesla. На хартия Air изглежда, че побеждава Model S отвсякъде, но какво ще се случи на практика, предстои да разберем.

GMC Hummer Electric

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


GMC направи огромни вълни в автомобилното море, когато обявиха, че ще върнат Hummer. Базиран на военните всъдеходи Humvee, Hummer беше масивен всъдеход, с огромни и доста неекологични двигатели, но тъй като екологичната вълна обхвана автомобилната индустрия много бързо, продажбите бързо спаднаха. Сега се очаква те да се възродят с електрическият вариант.

Ford Mustang Mach-E

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Ford много закъсня с EV играта. Производителят отдавна използва EV технология, но тя е за хибриди и досега не е пуснал на пазара изцяло електрически модел. Със сигурност изглежда, че наваксвайки закъснението си от Ford искат да вдигнат голям шум с Mach-E. Поставянето на най-известната им табелка, Mustang, на електромобил, показва ангажимента им към напредването на технологията.

Tesla Roadster

10-те най-очаквани автомобила през 2021 година


Говорейки за Tesla, настоящият крал на електромобилите, най-бързата им кола се очаква с огромен интерес. Roadster представлява пълен редизайн на оригиналния облик, който установи Tesla на първо място сред електромобилите. Известен още като първата серийна кола, изстреляна в Космоса, за Roadster се твърди, че има обхват от 620 мили, което е равно на почти 1000 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПСР

    19 25 Отговор
    Факти БГ,изложихте се!Нито една от любимите Ви "Лада" или "Москвич"не сте показали-срамота!
  • 3 Rogi

    30 7 Отговор
    Честно казано не очаквам нито един от тези бутикови автомобили.За нас нещо по простичко и ефтино.

    Коментиран от #11

  • 4 БАЙ Х@Й

    13 12 Отговор
    Пожелавам на всеки българин за Нова година да има по един нов семеен електромобил! А ток !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 5 jар

    31 1 Отговор
    У нас се очакват дупнишките автовози пълни с "уникати" стопанисвани от лекари и пенсионери.
  • 6 Бай Шиле

    26 3 Отговор
    Цялата маала сме се изсипали на улицата и чакаме новия Фод Мустанг.Дано не се разграбят докато съм в тоалетната.
  • 7 112

    7 1 Отговор
    Е ако ни подарят по един ток ще му намерим.
  • 8 AEЦ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й":

    Мисля че едно "такси" ще излезе по евтино!😂
  • 9 123

    12 7 Отговор
    И кой по точно ги очаква, тез шедьоври на автомобилостроенето? Аз например, скромен юзър, чакам например новото Сандеро на Дачия, както и новото Поло на ФВ. Нормални, практични автомобили за всекидневието! Тез 'икони от статията ще ги погледна един път, и аре, следващите....
  • 10 Какви

    3 10 Отговор
    са тези боклуци.....няма нищо по яко от AUDI 80...
  • 11 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Rogi":

    Това не са бутикови автомобили - бутиковите започват от 200 000 нагоре . Форд Мустанг ще е около 50 000 ,но ще има и по евтина версия около 40 000. Лусид Еър 100 000 -но ще има и версия 66 000 -но все пак е лимузина това. Форд Бронко започва от 40 000

    Това са народни коли . Ако народа е беден и не може да си купи ,това вече е друга тема .
  • 12 Гуест

    0 0 Отговор
    Най скъпите джипове в америка €900 900 900 900 900 999 999 наизплащане €6500000 на месец
  • 13 Гуест

    0 0 Отговор
    В българия фалшиви коли