Last news in Fakti

18 Януари, 2013 11:12 9 142 70

Golf отново на върха в Европа

  • volkswagen-
  • golf-
  • jato dynamics-
  • статистика-
  • продажби

Volkswagen Golf е най-продаваният автомобил в Европа за 2012 г., сочи статистиката на британската изследователска компания JATO Dynamics. Немският хечбек защитава титлата си за четвърта година поред.

Миналата година са продадени 431 742 Golf-а, с 11.1% по-малко от 2011-а. На второ място се подрежда Ford Fiesta с 306 405 автомобила. Въпреки това продажби на субкомпактния модел също бележат спад с 12.7% в сравнение с предходната година. Третата позиция е за Volkswagen Polo с 287 828 продадени коли (-19,8%).

В челната петорка попадат също Opel Corsa, от който са продадени 265 297 бройки (-19.8%) и Renault Clio, предпочетено от 244 280 европейци (-17.4%).

Десетката попълват Ford Focus (241 862 бр., -14.7%), Opel Astra (232 645 бр., -20.1%), Nissan Qashqai (207 885 бр., -0.3%), Renault Megane (199 167 бр., -17.5%) и Volkswagen Passat (195 617 бр., -17.1%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОШУ☺

    1 0 Отговор
    Оплюването да започне сега!
  • 2 asd

    1 1 Отговор
    Супер кола си е голфа,и полото.Статиската сама говори за себе си,в топ 5 две коли на Фолксваген,а в топ 10 идва и пасата
  • 3 Еминем Фен

    1 0 Отговор
    И 1 000 000 коли да продадат пак ще се намери някой професор да каже че за нищо не струват.... Нали ние българите сме си такива завистливи... НЯМА И ДА СЕ ПРОМЕНИМ

    Коментиран от #8

  • 4 VAG-fan

    24 1 Отговор
    Няма смисъл да мразим и да не харесваме очевидното! WV са революционери в автомобилостроенето! Всеки има предпочитания! И аз харесвам Aston Martin,ама не мога да си го позволя! Има страхотни Мерцедеси,Бмв-та,и какви ли още не,просто VW са предпочитани от българина,заради здравината и надежността...А дано,тая година е по добра и подкараме мечтите си!!!
  • 5 Станимир Христов

    1 14 Отговор
    Аз пък съм на мнение че за парите които им се искат за тези Голфове човек може да си купи кола(кола казвам а не Голф защото има разлика), за мен не е нормално един сносно (не добре а сносно) оборудван автомобил с автоматична кутия да струва много над 40 000лв, за същите парички се предлага Субару Импреза с мнооого по-добро оборудване а пък за превъзходството и пред въздесъщия голф не можем изобщо и да коментираме но .....

    Коментиран от #66

  • 6 Данаил Антонов

    1 0 Отговор
    Определено,народната кола не е на никак народна цена,но факт че че се харчат доста! Съотношението цена-качество е малко абсурдна,но лично аз ги харесвам!
  • 7 VAGabont

    4 1 Отговор
    Ходих на тест драйв на Голф 7. Много добър автомобил. Базовият модел с двигател 1.2 TSI започва от 30 000лв. Май засега ще си карам 4-ката :)
  • 8 M_SUX

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Еминем Фен":

    Виж сега VW са си добри колкото и да го говорим това няма да се промени, но не харесвам фирмата, не харесвам политиката на фирмата, ненавиждам чалгата - която върви ръка за ръка с концерна ВАГ, не харесвам номерцата които въртят само и само да спечелят някой лев, работата с платформите които вършат не ми харесва също, това, че правят от порше масовка, не ми допада Ауди където се бутат. Когато отидеш и си вземеш Мерц и Бмв знаеш, че си си купил мерцедес и бмв и всяко нещо в Еволюцията на тези марки....
    Не навиждам целия концерн, не заради гоуф-а или заради пасат. Аз дори си падам по по-консервативен дизайн, коли като хонда сивик ми идват в повече колкото и да са добри.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 VAGabont

    1 0 Отговор
    Каквото и да си говорим много малко българи могат да си позволят чисто нова кола - било то VW, BMW или Mercedes. Лошото също е, че новите коли ги правят по-чупливи - на всички е ясно защо. Като сравнявам моя Голф 4 с Голф 2 на баща ми мога спокойно да кажа, че Голф 2 е най-добрият Голф.

    Коментиран от #11

  • 10 Данаил Антонов

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "M_SUX":

    съгласен съм,че с ВАГ-а върви и чалгата,ама нека не издребняваме! Ще ми се Ауди да не част от VW,a Porsche да са идентични като в миналото,но комерсиалното преобладава! Реално погледнато,продажбите на Porsche,са в пъти по добри от момента на присъединяването им към VW,а кой бяга от кинтите?? Истината е че VW са добри в много отношения,и разбира се по-лоши от някой други добри марки....
  • 11 ппп

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "VAGabont":

    @9 Кажи ми защо голф 2 е най добрият голф тъй като окачването отпред и отзад е апсолютно същото със голф 3 вътре е еднакво качествено и двете, само тенекията на двойката е по защитена от ръжда.
  • 12 мвр

    1 3 Отговор
    голф е куче марка много здрава каруца със вр6 изпреварвам Х5-тици ,ауди а6 разни бмв-та и други нежни боклуци със возия

    Коментиран от #47

  • 13 Urban Poetry Society

    1 0 Отговор
    VW са яки ! Аз имах БМВ-5ца 2,5 163 коня,добре беше! После Мерцедес Цетка 2,2 дизел,няма такова чупене! Аре после, Пасат 5,5 131 коня дизел ! Няма такава експлоатация! на година по 100-120 000 км,само обслужване!След това Голф 4- R32 ама за около година!Без проблеми,но с тоя бензин.....:)))сега съм със Пасат 6 2.0 TDI 170 hp! взех я на 3 години! не съм пипал нищо!Доволен съм,не робувам на марки,VW са ми по джоба засега,а и просто са здрави за нашите пътища и сервизи....:))
  • 14 VW&Mercedes

    0 1 Отговор
    Kakvo shte reche Porsche da sa identichni kato v minaloto?Maserati kato proizvejda Quattroporte danebi firmata da se e skapala.Taka che nevijdam zashto i Porsche da ne proizvejda Panamera.Kakvo stana s SaaB.Hubava kola ama falira shtoto neposlusaha GM da gi osavremenqt.Da ne govorim che istoricheski VW i Porsche sa kato brat i sestra.V dneshniq agresiven svqt na avtoproizvdstvo nikoi nemoje da si pozvoli da pravi koli ot tipa w126.Sigurno i v Porsche 10-15% ot elementite (koito ne se vijdat razbirase) sa identichni s tezi na Skoda VW Seat i .tn.Za tova ne sa vinovni germancite a jalturkovcite i zada oceleqt sa prinudeni da go pravqt.

    Коментиран от #45

  • 15 Aha

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "M_SUX":

    Имам 3 VW. И да ти кажа - грам, ама грам не мога да слушам чалга. Чалгата върви ръка за ръка не само с концерна ВАГ. Тя е навлязла в цялото ни общество, колкото и да е жалко. Или искаш да кажеш, че не си виждал никой в Мерцедес да слуша чалга? Или не си чул, че Пайнер са спечелили проект за 1,9 млн. от Евро-фондовете? Никой от родния ни театър или от модерната БГ музика не е виждал такива пари. Който си слуша чалга си я слуша - маже да кара Мерцедес, Рено, ВФ, дори и ЗАЗ. И защо Голфа е скъп? Защото не ни дават нормални заплати. ТАзи кола в западна европа се изплаща за 6 месеца от семейство, в което работят мъж и жена. А тук тази кола я изплащаме всички, плюс баби, дядовци и братовчеди и то за период от 5 години. Това е положението. Иди поживей в Германия примерно. Вземай по 2500 + евро на месец. Дали тогава ще викаме, че е скъп. Скъп е, ама за нас. И ние ще почнем да го купуваме. След 10 години. Той ще е навъртал безброй километри, а км ще сочи 123000 и след това се започва реставрацията, цъкането и псуването. За жалост това е истината. Няма VW, който да е на под 250000 км на 10 годишна възраст, колкото и да ни се иска. Още повече, че гаранцията на ВФ е 2 години, но нямат ограничение на пробега. Това е идеалната служебна кола. Но пак зависи от гледната точка. Защото има фирми, които имат служебни коли, които не навъртат и по 10 000 км. на година. Те си купуват Тойоти (примерно) с гаранция 10 години ИЛИ 100 000 км. Е такава кола работа не върши. ЗА фирма, която експлоатира колите си на макс това не е никак добър вариант. Работих в една фирма и за 2 години на една Q7 и врътнахме 270 000 км. само в България!!! А ние купуваме боклуците на Европа и после само кълнем. Еми няма как да стане. Това е положението. Чалгата ще продължи да е на мода.
  • 16 Гоуфо иде

    0 1 Отговор
    Пуф, паф, пуф, паф, пуф, паф ту тууууут
  • 17 просто шофьор

    1 0 Отговор
    До Aha:
    Много точен и за съжаление верен коментар. И май на никой не му прави впечатление, че това са проблемите ни, а не това какви марки коли караме. Ако всички можехме да си купуваме нови автомобили от която и да е марка със сходни показатели има смисъл да си мерим п...ките, ама сега си е само чесане на езиците...
  • 18 Разумен

    0 1 Отговор
    И защо да да не е проблем това каква марка автомобил кара човек?
    Примерно да караш някое недоразумение из.рано от Фолксваген е голям проблем.Постоянни проблеми, които ти съдират джоба и ти губят времето с престой в сервизите е това е да караш трошка на тая тъпа фирма.Ако трябва да даваш всеки месец по 200лв за ремонт на Пасата или Аудито, защото без да искаш си нацелил, някоя дупка и трябва да правиш предница(щото конкретно Ауди не прощава в такива ситуации.Всички им знаем окачването каква е ш.тня).Изгори им дебитомерче(то нали при тях е концуматив) оп 600лв, замине турбина оп 1000лв, рейката сдаде багажа и помпата почне да вие на умряло оп още 200лв и така месец след месец, година след година, докато не продадеш германския боклук за 2-3000лв и не осъзнаеш, че те е набутал пари колкото за още една кола.Ако имате пари, които да хвърляте на вятъра карайте Фолксваген.

    Коментиран от #21

  • 19 специалиста

    1 0 Отговор
    Когато фактите говорят завистниците да замълчат.
  • 20 Ts@r

    0 1 Отговор
    Европа, Перник, няма разлика, всички карат Голфу.
  • 21 специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Разумен":

    Разумен но прост.Недоразумения не карат в развитите страни.И хиляда пъти да повториш лъжата за измислените от болният и завистлив мозък постоянни проблеми, само ще се изложиш 1000 пъти. Голф е най здравият и надежден автомобил и затова е и най продаван.
  • 22 free

    1 0 Отговор
    разумен,че не ми е ясно кое ти е разумното умнико,айде недей да приказваш така смело кое как се чупи и карай или се вози на дядо си в каручката и малчи щото говориш ш.тни и си поредния плямпаджия тука,из.раното недоразумение е ТЪПОТО ТИ ИЗКАЗВАНЕ,колко VW i AUDI потроши ти и ги поддържа или така си чувал защото аз съм на 5-ти автомoбил от VAG и мога да ти докажа с документи за разходи,подръжка и километри точно обратното......

    Коментиран от #24, #27

  • 23 бд

    0 0 Отговор
    голф е номер 1 и дълго време ще бъде така.Имам голф 1.6 гтд от 1983 г.В момента вдига 170/180кмч. разхода в града е около5л/100км. при нормално каране 110- 120км/ч разхода е 4,3л/100км.Купето отпред е удобно за висок водач .Имал съм около23 автомобила и мога да сравнявам.Единствено мб124-300д го бие по здравина,но това е друг клас.ФВ голф 7 е невероятен и покупките в бъдеще ще го докажат.За р32 няма да говорим.
  • 24 Разумен

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "free":

    3 Аудита съм пазил и подържал, но напразно.Боклука си е боклук колкото и да го пазиш
  • 25 golfar4eto 6x6

    1 0 Отговор
    mene pitaite za golfu kato mu nabiem kam6izite na 1-va skorost vdiga nad 110km.v 4as,na vtora go ra4kam do 160km.v 4as a treta obra6ta kilometrajo nad 200 km.v 4as vdiga a e samo golf VI obiknovenno gti sas 200k.s. i ima standartnata skorostna kutiq za sastezateli kato men 6-skorosti i to standartnite ne e avtomatik nito e sas skorostna kutiq dsg sas dva saedinitelq,i zna4i pitaite koito kara kamion4e ili tir kato gi minem kato komar deka tarsi da vratka pamela po-magistralata i im pravim valni4ki i malko se tresat ot moqta bqla vazdu6na liniq i to nezabelejima,trepem vse sas nego,are 4e stana vreme za sko4o madamite i srabskata muzika a ko4o 6te go vratkame na 6i6 zela no6t:)
  • 26 хайнекен

    0 1 Отговор
    Дааа.... гоУфовете се харчат ама не защото са много хубави коли ами защото в Европата няма какво друго да се купи.Конкуренция НЯМА. Защо в Щатите ГОУФ не са на първо място по продажби? Ами Азиатския пазар?? Отговора е че в Щатите има ПО-ГОЛЯМ избор,свободен пазар и конкуренция.Нека простите американци да си карат големите и просторни Шевита,Буици,Крайслери,Додж,Корвети а също супер модели на Тойота , Акура ,Сцион, които НИКОГА няма да ги видите в Европа а тук младеж да се радва на ГОУФ.И не ми се обеснявайте колко некачествени били американските автомбили защото където има жестока конкуренция там има и по високи изисквания за качеството.Честито на гоуфарите.
    Знам че истината боли и много помия ще се изсипе след този коментар,но това ви го казва човек живял в Щатите ,който е запознат с политиката по отношение на автомобилите в Европа и Америка.Тук при нас професорите които разбират от коли са научили някои работи по пейките пред блока и не са си направили труда да отворят един американски сайт и да проверят цените на чисто новите коли тук в Европа и Америка.Направете го за да видите как ви обират и малкото стотинки които печелите.Това не е само за автомобилите ами и цените на горивата например. Един галон в Щатите който се равнява 3.6 литра в момента струва 3.50$. Toва показва че литър бензин при тях струва 1.46лв Вие колко плащате в момента??? После нямали да карат хубави коли с големи мотори..??Събудете се и хора........

    Коментиран от #29

  • 27 Иван Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "free":

    Audi 100 2.5 tdi много проблеми. Скъса ремък, пукна глава, счупи разпределителен вал + още много и все сериозни и всеки път си виках това е последното, е да ама не. Сега VW Passat 2.5 tdi 2000г., той имаше същите проблеми изброени в поста на Разумен. Сериозно не доволен съм от 2.5 двигателите на VAG. Но в същото време голф 2 1.6td, абсолютно никакви проблеми, а пасата 2.5 смених за един 1.9 тди - пак абсолютно нищо не се прави по тази кола, просто е желязна. Та от поста на разумен почвам да си мисля, че се е докосвал само до прословутия с проблемите си 2.5 тди и то до такива коли с над 250хил навъртяни км., понеже те тогава почват да правят проблеми.
  • 28 хайнекен

    0 0 Отговор
    Ето и линк за цените на бензина в момента във Щатите:

    http://www.eia.gov/petroleum/gasdiesel/

    Коментиран от #30

  • 29 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "хайнекен":

    хайнекен ти като човек живял в щатите, би трябвало да знаеш, че там икономиката е друга, данъци, такси. От там идва разликата в цените. Тук в Европа е ясно, че е по-скъпо. Това да го оставим на страни, не мисля, че има общо с темата. Така в европа можеш да си купиш много коли, почти всички. Естествено има такива произвеждани за американския пазар, такива който няма кой да купи тук в Европа (или са много малко хората, който искат такава кола). Американските коли (техните марки), въобще не са толкова сигурни колкото една японска или европейска кола. Така защо не си купуват голф? Ами много просто, европейските коли им излизат по-скъпи от японските. Отделно японските имат по-дълга (в години, но не и в км) гаранция, а явно това ги устройва. Отделно VAG нямаха много автомобили пуснати специално за американския пазар - големи коли, който харчат много. Един американец търси точно това ( в последните години взеха да се усещат, че могат да икономисат от гориво). За майсторите си прав, но до някъде. Да тук в България повечето не стават за нищо (едно 90% от тях), но има такива, който разбират много, но остави ни нас. Да вземем една Германия, знаеш ли, че там се учи 3 години за да станеш майстор, и то за определена марка. Отделно учиш и се явяваш на на изпит за всеки модел на дадената марка. Не знам дали има такова нещо там. А за надеждността само да допълня, че в Европа въвеждат тези звезди са сигурност. А ако говориш за надежден и здрав автомобил, ами отвори една кл
  • 30 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "хайнекен":

    Иначе казано 1,28лв за литър бензин.
  • 31 tintiri-mintiri

    0 0 Отговор
    v usa kuzo kyoravo i sakato imat knijki ot 16-do-98 godishna vazrast i ot v 20% sa falshivi,i zatova karat golemi jeepove suvove pic-up-i i limuzini za6toto sa kalpavi shofiori i ne dai si boje da se cunat i si ostavat tam na mqsto za scrab lamarinki plastmasa i gumi4ki za6toto ima 50mil.du6i registrirani v psixodispansera i kam 100mil,du6i koito zloubotrebqvat redovno sas alkoxol i narkotizi,koeto 6te re4e vseki den-dobre e smetkata za 300mln.nacia i prezidentite im ot 60-godini nasam malko ili po4ti klonqt kam komunizam tam budjeta im e samo da pe4atat dollari bez pokritie i vqrno usa proizvejda samo avtomobili i orajie,kato se orientira prez poslednite 20-godini da se iznese tova proizvodstvo nad 51% vav canada i mexico,i zatova e komunist vseki prezidident tam za6toto darji niski zenite na petrola v usa za6toto 6te stane takava revoluziq tam 4e ni6to nqma da ostane ot tazi taka nare4ena federativna darjava,i vtoro pak sa evtini zenite na petrola tam za6toto vav 70%ot dobiva na petrol i sobstvenostta na kompaniite koito dobivat petrol po-sveta e ot usa-i firmi i texni proizvodni sire4-skriti limonki,taka 4e po-dobre golf otkolkoto morga:)
  • 32 free

    1 0 Отговор
    някъде да съм казал 2.5 тди ? 1.9-90,110,131 камили ... съм карал,предпочитам бензинови мотори за БГ,лично мнение заради яловото гориво,има и друго,не робувам на марки,карал съм доста автомобили и дай боже още да карам,но във каквито филми съм се вкарвал със пежо и субару не ми се мисли,имах и 626 и прелюд от японските и лошо не казвам за никоя просто не са били нови и времената са били такива,но да оплювам някоя марка директно е слабо казано олигофрения,да и ауди карах и трошеше предница яко докато не му сложих скъпи газови KYB,после забравих за проблемите,като цяло жена и кола на късмет:))
  • 33 Julio

    0 1 Отговор
    Голфо си е тъпа кола отвсекъде. Малък багажник, теснотия (като за класа си) и нищо интересно откъм интериор (лично мнение). Тихички са (поне новите бензинки голф за разлика от пръчката наречена поло) което си е предимство ако бичиш редовно на дълъг път но чак пък да са некви уникални в това отношение - не са. Явно комбинацията м/у зверските мангизи за реклама които наливат и старата слава че видиш ли били вечни тея тояги върши работа да измъкнат първото място.
  • 34 Христо

    1 0 Отговор
    Карайки VW Polo с първа регистрация 2012-та, не може да не се чувствам щастлив и доволен, че много други хора по света са направили същия избор като мен! За протокола - не слушам чалга.
  • 35 фЕРО

    1 1 Отговор
    Аз съм собственик на VW GOLF вече 3 година, купих го чисто нов .
    Не съм доволен от колата .
    Гори 4 л./100 км., скърца някаква пластмасичка в таблото като правя рязък завои, и се наложи да сменя задната чистачка .
    За тези 3 години това са ми проблемите, мисля да я продавам .
    Само проблеми .
    Предполагам другата ми кола ще е BMW, били им по-здрави чистачките .

    Коментиран от #36

  • 36 хрантутнико

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "фЕРО":

    Така е, като си ги наседнал парите мислиш да продадеш кола на 3 години защото ти създавала ядове от сорта на скърцаща пластмаса и повредена чистачка. Евала, още повече пари да имаш, че и през месец да си ги сменяш колите, защото вече по - малко ще мирише на ново в купето.

    Коментиран от #38

  • 37 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    evropeicite sa bedni i zatova karat takiva tarataiki.shto ne e Golf nomer 1 v USA ili Russia ili pak v Dubai?

    Коментиран от #39, #43

  • 38 Гаро

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "хрантутнико":

    Ти поне светна ли що искаше да каже Феро или май не можа да светнеш?
  • 39 Красимир Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "БУМЕР КАМОР":

    Ами защото GM и Лада не са номер едно в Европа?Вместо да хейтваш вземи прочети малко кой колко продава в световен мащаб.И между другото ФВ в Щатите се ползва с голям авторитет и бие по продажби всички европейски прозиводители.
  • 40 EMSKI

    1 1 Отговор
    Един въпрос.....защо този клас коли от всички марки,се наричат....."Голфов клас" ????????????

    Коментиран от #60

  • 41 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #24 от " Разумен ":

    Колега, объркал си си заглавието (разумен) след първото Ауди с проблеми само глупак ще си вземе второ, а ти си взел и трето . Според мен лъжеш, че си имал дори едно Ауди. Аз като се "опарих" от една Каризма питай ме дали повече доближих Мицубиши.
    Голф, както не веднъж съм писал си е много добър автомобил , малко скъп за това което предлага, но си е добър спор няма.
  • 42 EMSKI

    0 1 Отговор
    Според Вас...дето плюете като цяло марката VW ,кое бихте препоръчали да се купи,"нов внос" ,на 10 години..в този клас????????? И да е така здраво,и лесно за обслужване????
  • 43 Бързия

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "БУМЕР КАМОР":

    Руснаците също уважават VW ето виж - http://news.drom.ru/Lada-VW-Nissan-Toyota-22263.html
  • 44 123

    0 1 Отговор
    ВИП АМГ защо се прекръсти на БУМЕР КАМОР

    Коментиран от #46

  • 45 Данаил Антонов

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "VW&Mercedes":

    напълно подкрепям!!!
  • 46 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "123":

    neshto si se obarkal dete

    Коментиран от #50

  • 47 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "мвр":

    xaxxaxa tipichno za ushev

    Коментиран от #59

  • 48 PlimP

    0 1 Отговор
    а пък Aston Martin кацна на "Бурдж Ал Араб"
    боли ме за смотаното голфче

    Коментиран от #67

  • 49 хаха

    1 0 Отговор
    за цената на голфа в европа може да се купи мустанг в сащ :)))) даже мустанга е по евтин...
  • 50 ех златко

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ВИП АМГ":

    Какво стана бе златко, пак ли не ти вярват? Добре знаеш, че хич не се е обАркал човека. На всички тук им е ясно това, но май само на теб не ти е. Колко пъти някой като ти пише на ВИП АМГ, ти му отговаряш с БУМЕР КАМОР или обратното. Явно мислиш хората за глупави, но тук глупавият е само един и всички виждат кой е той. Не можа ли малко повече минуси да му дадеш на човека от цели 23!? как си я мислиш тази работа, само ти си знаеш.

    Коментиран от #52

  • 51 Специалиста

    0 0 Отговор
    В UCA по продажби GOLF е и ще бъде номер едно.За неразбиращите от автомобили - корола и фокус продават седани и хетчбек като един и същи модел.Съответно ако обединим бройките на голф и джета ще видим истинското положение.VW е далеч далеч пред конкуренцията.
  • 52 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "ех златко":

    pak balnuvvash za niakakav lov na veshtici zlatke

    Коментиран от #58

  • 53 123

    0 1 Отговор
    Ама никак не е трудно като сравниш яловите коментари на ВИП АМГ и БУМЕР КАМОР да разбереш че това един и същ човек.

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 LEXUS номер 1

    1 1 Отговор
    Дефект връща VW Golf R32 обратно в сервизите
    Става дума за всички екземпляри произведени през 2008 година.
    Малко след като от компанията заговориха за R20 - заместника на Golf R32, излезе информация за дефект в клапан на горивния резервоар, от който е възможно протичането на бензин. Според информацията е стартирало прибирането в сервизите на всички 5000 бройки внесени в САЩ, заради опасността от възпламеняване на горивото в резервоара.
    с две думи във вечният пациент може вече да изгориш като факла
  • 56 съжалявам че се доверих на тази марка

    1 0 Отговор
    при мен от гаранционното обслужване на Б5-цата досега са налице
    счупено парче от ролка на ангренаж
    горна помпа на съединител побългарявана
    хидравлична рейка фира
    много интересно хванато маркучле на казанчето за хидравличното масло с 3 скоби :lol:
    накладки и дискове не броя и разни други дреболии
    а какво ли ще излиза още не знам
    в момента е на 62 000 км истински
  • 57 Васил

    1 0 Отговор
    дефектите на продукцията на ВАГ са всеизвестни само се чудя как още им ги копуват тия боклуци. една Хонда сивик е класи над голфа много по надеждна и раздвижена!!!

    Коментиран от #61

  • 58 така е златко

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "БУМЕР КАМОР":

    Тази реплика вече се изтърка от другия ти ник. Смени си репертуара, че става много явно. Отдавна не си писал примерно "kaji be" и за мерцедес-ладата си, която била капарирана ха ха
  • 59 оптивай във фейс бука

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "ВИП АМГ":

    Сам си пише и сам се оценява. 12 +. Смешна работа.

    Коментиран от #62

  • 60 Красимир Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "EMSKI":

    Ами защото е най-добрия в класа си
  • 61 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Васил":

    Май някой не си е пил хапчетата.Как се сравнява кон със кокошка.Голф се продава с 10г. гаранция без значение на пробега.Какви са тия жълти еднодневки дето се тикат между шамарите.

    Коментиран от #63

  • 62 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "оптивай във фейс бука":

    abe ti pak si pian ili drusan be

    Коментиран от #65

  • 63 Васил

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Специалиста":

    тaкава гаранция няма недей да лъжеш, та нали за 10год мога и 2милиона да навъртя които значи че ВАГ трябва да са ми сменили мотора 10 пъти и скоростите защото карам само само автомат поне 20 пъти. аре бегай !!!

    Коментиран от #64

  • 64 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Васил":

    не знаят че най здравите автомати са DSG.А за моторите на VW се знае че са най здравите, най издържливите и най дуракоустойчивите.Вярно е че гроздето е кисело.Простено е на незнаещите и заблудените.
  • 65 ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "БУМЕР КАМОР":

    Не ти чете. Опитай пак:)

    Коментиран от #68

  • 66 Вагмаг

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Станимир Христов":

    Аре стига с твойте импрези и темподобни грозни субарита,е. По добре било да си вземеш субару,да ама доста хора не мислят като теб.И то май са доста ,а?
  • 67 Вагмаг

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "PlimP":

    И мен ма боли че е кацнал ,нали не е твоята кола?
  • 68 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "ха ха":

    kkaji be

    Коментиран от #69

  • 69 Ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "БУМЕР КАМОР":

    Я, златко ладата е тука. Ходи ли при газаджията да ти направи пълначката за газовото, а?

    Коментиран от #70

  • 70 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха":

    nali znaesh che si mi prez .....