21 Януари, 2013 11:43 6 919 61

BMW 3er влезе в топ 10 по продажби

  • bmw-
  • 3er-
  • jato dynamics-
  • coty

Новата трета серия на BMW, която съвсем наскоро спечели приза "Автомобил на годината в България", явно предизвиква сериозен интерес сред европейците. Моделът намери място в топ 10 на класацията за месец декември 2012 година за най-продавани коли в Европа.

Принципно този рейтинг се оглавява от автомобили, които са от по-ниските класове (субкомпактен и компактен) заради по-ниската цена и съответно заради масовостта на въпросните модели. Миналата година единствено от по-големите Volkswagen Passat зае последната 10-та позиция.

Последният месец от миналата година обаче бележи размествания в първите десет. Golf продължава да е неизменно на върха, но френското Peugeot 208 вече е на втора позиция. Тройката се допълва от новото Renault Clio. Данните са на компанията Jato Dynamics.

За съжаление обаче, процентното изменение на продажбите в сравнение с аналогичния период от 2011-а не е добро. Болшинството модели бележат сериозен спад в търсенето. Най-добре се представя именно третата серия на BMW, която единствена отбелязва възход от цели 20.9%.

На какви цени новото BMW 3er се предлага у нас можете да видите ТУК. Ето и топ 10 на най-продаваните автомобили в Европа за месец декември 2012 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    SAMO BMW BE TOVA E MARKATA
  • 2 1111

    5 1 Отговор
    Ще ме извинявате ама с тази грозна муцуна трябва да съм луд да си дам парите за тази кола,фен съм на БМВ,но тази грозотия е кошмарна,как може 5-та и 6-та серия да са толкова красиви,а тройката да я окепазят така отпред не знам,но съм разочарован!
  • 3 Специалиста ++

    2 1 Отговор
    Браво един път да се наредят между класните автомобили.Това се дължи най вероятно на по изчистените форми.По големите модели са жива чалга и се харесват само на чалгарите в РБ.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Специалиста ++":

    EI Q TRAI I SI KARAI OPELA
  • 5 Dr.Dick

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Специалиста ++":

    "Браво един път да се наредят между класните автомобили." Да не би да имаш предвид Reanult Clio, Opel Corsa, Vw Polo и сие...
    хахахахахахаа

    Коментиран от #6

  • 6 BRABUS

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Dr.Dick":

    Изброените са доста по качествени от бе ме ве....
  • 7 Без брикети

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Специалиста ++":

    Много класни автомобили - Рено Меган и Клио, Фолксваген Голф! В статията е ясно указано, че е класация за масовост и достъпност, както и ръст в продажбите ЕДИНСТВЕНО при БМВ! Е, няма как да се поведе "колоната", слд като е водеща цената. Ти просто мразиш марката и аха, да кажеш нещо. Мисля, статистиката сама говори, колко от хората мислят като теб.
  • 8 Специалиста

    0 1 Отговор
    Мисля че марката започва да прави качествени автомобили.Определено БМВ не е премиум марка защото цените им са доста под тези на луксозните.Когато се научат да правят автомобили на които качеството отговаря на цената както например при фолксваген, тойота,форд и др. тгава съответно и клиентите им ще се увеличат.

    Коментиран от #10

  • 9 W164

    0 0 Отговор
    СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ МЕСЕЦ ПЕЖО 208 МОЖЕ ДА МИНЕ ГОЛФА ПО ПРОДАЖБИ.РАЗЛИКАТА ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ Е 3221 КОЛИ
  • 10 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Специалиста":

    Гледам,писал си се специалиста.Извинявай братле ама никакъв специалист не си.Просто си един самозванец.БМВ не било премиум.Еми това може да го каже един доста елементарен и повърхностен човек.Автора ти го е написал:тази класация се оглавява от компактен и субкомпактен модел.-просто това е сравнение което показва че премиум модел като БМВ3-та серия се продава като топъл хляб.Ще кажеш защо не го сравняват със Мерцедес С?Ами защото бенца има много слаби продажби в момента.От написаното от теб си личи че изобщо не си прочел нищо за качеството на автомобилите.ФВ и качество?!!!!!!!!А бе момче,ти наясно ли си какво качество има например Тауран -последен в класацията на немското списание Ауто Билд.Не те знам какво караш или пък какво си карал но от изказването ти личи че си карал коли по на 20 години че и нагоре.А защо подяволите спомена Форд...и той ли си обвързва качеството с цената.....мале мале......много мъка има в тая държава.........
  • 11 520 зендер

    0 0 Отговор
    БМВ се продава добре защото е БМВ.Това е.Колкото и на някои да не им се иска независимо че е скъпо БМВ се харчи добре.Да не говорим че четвърта серия която според мен не бива да е четвърта а трета,ще има безапелационен успех ако се запази такава каквато я показаха в предишна статия.Нито Ауди нито Мерцедес в момента могат да отвърнат с толкова впечатляващ и солиден модел-говоря за визия.Двигателите на конкурентите също са добри..
  • 12 520 зендер

    0 0 Отговор
    Само да попитам противниците на БМВ:Имате ли си на представа какво са плюс 21 процента повишение в продажбите.Какви са резултатите за изминалата година на любимите ви марки?Отговорете си и тогава сравнете с резултатите на БМВ.Само не почвайте сега как се харчат любимите ви марки в Америка защото се поинтересувах-за последната година и БМВ има доста добри резултати там...........

    Коментиран от #20

  • 13 520 zender

    0 0 Отговор
    Междо другото,проверих как върви на старо новия модел на трета серия.Дааа той си е направо нов но все пак например за 316д-51 000 лева са си много пари......Явна трета серия се харесва на клиентите.Е на тия които могат да си я позволят-щото другите само плямпат тука против бмв и са къде къде специалисти и експерти препоръчващи да не се копува бмв....
  • 14 cars

    0 0 Отговор
    Трябва да си много тъп за да си избираш кола само по броя на продажбите :)))))))))

    Коментиран от #16

  • 15 Специалиста

    1 0 Отговор
    Браво на БМВ.Пожелавам им искрено да достигнат качеството и продажбите на VW. Това вярно няма да стане скоро.Хубавите работи стават бавно.

    Коментиран от #19

  • 16 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "cars":

    Трябва да си още по тъп да купуваш дараци които уж умниците ги харесват пък нещо малко са балъците които се набутват.

    Коментиран от #17

  • 17 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Специалиста":

    Ти я ми кажи защо твоята любима марка ФВ ГОЛФ има спад в продажбите със почти 32 процента....
  • 18 111

    0 0 Отговор
    Автомобил на годината в България :D :D :D.. В икономически проспериращата и благоденстваща България в момента може да е тройка, ама от 94 година
  • 19 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Специалиста":

    Първо-бмв не се нуждаят от твоите пожелания за качество защото като употребяван автомобил 116 е доста по-напред в класацията от който и да е фолксваген.Второ-що не се поинтересуваш колко са ви добри мултитрониците на фв и ауди...........

    Коментиран от #24

  • 20 111

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "520 зендер":

    плюс 21 процента ръст на продажби означава плюс 21 процента повече гъзари направили някое и друго евро за кола :D :D стига се пали толкова, все едно че си акционер в БМВ

    Коментиран от #21

  • 21 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "111":

    Несериозното ти изказване само показва какъв си ти и как мислиш-повече нямам какво да коментирам с теб.

    Коментиран от #25

  • 22 W164

    0 0 Отговор
    ОТ ВСИЧКИ САМО БМВ-ТО Е НА + ВСИЧКИ ДРУГИ СА НА - НИЩО ЧУДНО ЗАЩОТО НОВАТА ТРОЙКА Е МНОГО ЯКА.ДОРИ 5-ЦА КОМБИ И 3 КОМБИ НОВИТЕ МОДЕЛИ СА ЯКИ А НЕ СА КАТО ПРЕДИ КАТО НЯКОЙ КАТАФАЛКИ.ПРЕД МЕТРО БУРГАС ИМА ЕДНА 530Д НАМАЛЕНА ОТ 160 000 НА 114 000 ЛЕВА

    Коментиран от #23

  • 23 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "W164":

    Вероятно големия процент в повишението на продажбите се дължи на това че бмв изкараха нов модел на 3-та серия.Същото би трябвало да се случи когато излезе новата С-класа на Мерцедес..
  • 24 Специалиса

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "520 zender":

    За употребявани автомобили VW запазват най дълго цената си което е гаранция за качество по меродавна от стъкмистиките. Безпорно нй добрите автомати са DSG. Зендейрме не се пали толкова.

    Коментиран от #26

  • 25 111

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "520 зендер":

    изтрили са ми "селски" пред "гъзари", с което променят целия смисъл на изказването ми.. Имах предвид да не вземаш нещата толкова насериозно да се палиш тука... успокой се, че инфаркта дебне, особено при хора на твоята възраст
  • 26 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Специалиса":

    Стига ве мен.За какво запазване на цена ми говориш.Веднага,зада не съм голословен проверих употребявана 3-та серия .Например Е46 .Сравних с Пасат от същите години.Със същите двигатели.Даже Пасат имаше и преимущество-LPG.Няма БМВ Е46 със газова уредба което да се продава за 2 500 лева.Обаче Пасат има-провери щом мислиш че лъжа.За Е 46 в момента се искат минимум 4 100 лева.Говоря за автомобили които според продавача не са претърпели удар и не са с десен волан.За какво запазване на стойноста ми говориш че не мога да те разбера.Времето на супер успешния Голф 2 отмина безвъзвратно мен.

    Коментиран от #27

  • 27 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "520 zender":

    Говорим за автомобили и изведнъж бараки от 2500лв.Ми това са феновете на БМВ.Пасата ще го сравняваш с 5 серия. За цени при втората употреба се има в предвид между 5 и 10 годишни автомобили. 20годишните таралясници се карат в БГ по неволя а не по предпочетание. Там цените са нереални както и километрите и за качество там не може да става въпрос.

    Коментиран от #28, #30, #32

  • 28 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Специалиста":

    Добре де ти каза че ФВ държи цена и аз за това реших да сравнявам.Ти предложи с кой модел на ФВ да сравнявам 3-та серия на БМВ.А пък това че сравнявам много стари коли няма никакво значение защото който държи цена то я държи и след 5 тата година.Хайде предложи с какъв модел да сравнявам трета серия.
  • 29 520 zender

    0 0 Отговор
    Ма то и пета серия на старо е по-скъпа от Пасат на същите години-вече го проверих!
  • 30 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Специалиста":

    Виж кво намерих.Пасат модел 2006 година тди със дсг за около 12 бона.За сравнение най евтиното Е60 е минимум 13700 лева и то от 2003-4та година.....................

    Коментиран от #33

  • 31 car65

    0 0 Отговор
    еми евтина средностатистическа кола масова как няма да е продавана

    що не е толко продаван например CL65 или M6 ? ми зщото не са за всеки ;)
  • 32 мм

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Специалиста":

    и Фераритата не ги карат много, ама това не ги прави лоши коли нали? От доста време не бях виждал премиум марка в топ 10 на най-продаваните коли. Поздравления за БМВ, с интерес очаквам и новите модели на Мерцедес, защото винаги ме е радвала конкуренцията между двата немски гиганта !

    Коментиран от #35

  • 33 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "520 zender":

    Браво момчета , добре се опитвате да работите. Сега пресметнете и процента на остатъчната цена за да видите поевтиняването и ще ви се изясни ситуацията. Ндявам се че разбирате за какво става въпрос.

    Коментиран от #34

  • 34 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Специалиста":

    Пак те питам.Искаш ли да сравняваме модели и да видим кой кой е..

    Коментиран от #36, #52

  • 35 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "мм":

    мм така ще се обръщаш към човек който е пред очите ти иначе се излагаш сам.VW си има марки които са може би по качествени и по скъпи от всички които си изброил.Ако не вярваш излез на улицата и питай батковците. Ферари е далеч от мерцедес и БМВ, колкото те са от поло.Но за сметка на това VW си има марки които са равностой ни, та дори и пред Ферари.

    Коментиран от #38

  • 36 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "520 zender":

    Джета - 3 серия, Пасат - серия, Фаетон - 7 серия

    Коментиран от #39

  • 37 сспециалиста

    0 0 Отговор
    Пасат - 5 серия
  • 38 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Специалиста":

    Не бягай от въпроса бе момче.А пък ако ще си говорим за премиум мисля че БМВ притежава марка която е още по-авторитетна от Бентли.Нарича се Ролс Ройс момко.

    Коментиран от #50, #55

  • 39 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Специалиста":

    Специалист!Проверих в мобилето и за Джета.При 5 годишните автомобили най-евтиното БМВ3 е 16700лв. Джета на 5 години е 12000лева. Това е момче.БМВ винаги е по-скъпо.Това е факт.И при Фаетон е така.ОФФФ че се сетих за Фаетона.Мноооого добре се продава.Ама направо се харчи като топъл хляб.ПРОДАЖБИТЕ СА МУ ПРОСТО ОТЧАЙВАЩО СЛАБИ!!!!!

    Коментиран от #40, #44

  • 40 мм

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "520 zender":

    Хахахаха кашона, опс извинявам се Файтона май го спряха от производство защото е много купуван и качествен ;) .
    Зендер, не му обръщай внимание на смешкото с неговите голфсвагени, не си струва. Самият факт, че сравнява безлична,посредствена и евтина марка с БМВ говори достатъчно за умствения му потенциал.
    Аз самият не съм фен на нито една марка коли, но е меко казано дебилно да се правят такива сравнения като на пишман-специалиста :)

    Коментиран от #41

  • 41 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "мм":

    Не обиждам никого защото съм сигурен в знанията си .Явно тук се изявяват недоказали се капацитети. Не знам никъде някой да се е доказал по този шизофреничен начин.Най интересното че такива индивиди в действителност са страхливи и нападат само на думи и от далеч.Съжалявам ги и им съчувствам.Един път продажбите не значели нищо, а после обратното.Скъпите модели са толкова по ценни колкото по малко бройки се произведат. Обратно, серийното производство трябва да е масово на приемлива цена и възможно с най добро качество.

    Коментиран от #42

  • 42 мм

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Специалиста":

    Ами обоснови се защо според теб специално Фолксваген са по-добри от БМВ. Даже се чудя как можеш да сравняваш различни класове коли. Ауди е в класа на БМВ, не че е много различно фолксваген с различни тенекии и цена, но поне сравнявай тях с БМВ.
    Като не ти харесва цената на БМВ карай Сеат. Не са скъпи, не са претенциозни ... така като гледам това търсиш като потребител. Другото си има цена и тя не е ниска :)
  • 43 VW Фен

    1 0 Отговор
    Имах възможността да тествам BMW 320D xDrive с 8 степенен автоматик, Мпакет и още доста екстри. Автомобилът струваше 102000 лв. като нов. Качество на материалите, дизайн, ергономия, поведение на пътя, смяна на скоростите, разход... Останах ОЧАРОВАН! Нито един недостатък не видях. Единствено повече мощност исках, но то си има и по-мощни двигатели.

    За първи път 3-та серия на BMW ми харесва. Поздравявам хората от BMW и техните фенове.
  • 44 трън

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "520 zender":

    Мдааа,ама какви са началните цени като нови?Какво ще кажеш за петиците но бмв,като нови 2009 г-100 бона,а 2013- 15--17бона?Изобщо не е набутвация с невероятните бмв-та.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Стефан Никодимов

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "трън":

    Покажи ми къде е това 3-4 годишно БМВ на цена 17 000. Много ми е интересно. Има единични бройки за по 30 000 и от там цените скачат неимоверно. А всички знаем, че първите обяви се прескачат и след това се гледа.

    Коментиран от #60

  • 46 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "трън":

    Като начална цена БМВ е по-скъпо.Дали е набутвация-питай тия които ги купуват...Аз лично съм фен на автомобили върнати от лизинг...

    Коментиран от #51

  • 47 330и

    1 0 Отговор
    Зендер, завиждам ти за търпението и толерантността, аз до сега да съм споменал майки, сестри, лели, вуйни и др.

    Коментиран от #59

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хи Хи

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "520 зендер":

    Некой не си е пил ПРЕ-МИ-УМ хапчеата и отново става смешен.
  • 51 Хи Хи

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "520 зендер":

    Фен, фен ама твойто е от ТУРЧИЛЯТА , йест от Дойчланд. У брифо 18 мюмюна ма нали е бмв.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 hienata

    1 0 Отговор
    Аз имам малко по-различно виждане на тази класация. Вижте 9 бюджетни марки и една скъпа.Бюджетните със спад в продажбите, а скъпата с ръст. За жалост това е положението, бедните обедняват, богатите още по-богати стават. Иначе според мен добрите продажби на BMW се дължат на това,че са направили наистина много добър автомобил, а конкурентите от Ауди, Мерцедес и"чпонцире" не са извадили нови модели. При Голф конкуренцията е убийствена, новата Астра е много добъра , а и Фокуса и Мегана са си добри.
  • 54 hienata

    1 0 Отговор
    Да ме прощавате исках да напиша "японците" ама тия малки клавиши на телефона мн. ги бъркам:)))))
  • 55 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "520 зендер":

    Rolls-Royce Motors (1973-2003 г.) - от 1980 до 1998 г. собственик на тази фирма става британската Викърс (Vickers), след което Rolls-Royce Motors става дъщерна фирма на Фолксваген (Volkswagen) и от 2003 г. е преименувана на Bentley Motors Limited.
    Rolls-Royce Motor Cars (от 2003 г.) - фирмата е образувана като дъщерна на BMW, която фирма печели правото да произвежда автомобили с марката Ролс-Ройс и да ползва логото на луксозния автомобил, докато Фолксваген продължава производството на Бентли.
    Така че на всеки му е ясно че БМВ продават менте ролс ройс

    Коментиран от #56

  • 56 Хи Хи

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Специалиста":

    То и на всеки ителигентен чиляк е ясно че бмв продават менте хавтомобили ма на намират се и други да ги земат- и все пак Форд на 5 и 9 място пък бмв(тая ПРеМиУм) марка идвам скалъпи 8 място-малейй

    Коментиран от #57

  • 57 330i

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хи Хи":

    ма пък теби ко та бърка таз раута не моа да разбира, орта гу пишат тва, щот беемвито е 2 или 3 пъти по-скъпо от голфа пък се продава само с 33% по-малко от гоува, разбра ли уа?
  • 58 Ingolstatdier

    0 0 Отговор
    Faktyt, che Entry level luxury car vliza v tazi klasaciq, nezavisimo ot mqstoto, e poveche ot krasnorechiv! Poslednoto pokolenie na 3er e nai-spoluchlivata kola ponastoqshtem! Dobrata, stara Evropa vinagi e cenqla kachestvoto, ikonomiqta, nadejdnostta i visokoto oborudvane i obzavejdane! Ne sluchaino v klasaciqta nqma nito edna nedomislena, evtina djapanka ;-) Az kazah, Haww!
  • 59 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "330и":

    Е къв е смисъла да го напсувам.Няма смисъл.Виж да ми беше пред мен бих му начупил муцуната ама така зад компа всеки си драска квот си иска.Аз пък гледам да не му обръщам внимание.Пиша само на тия с които може да се води нормален и смислен диалог.....
  • 60 трън

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Стефан Никодимов":

    Извинявам се,бмв -тата са 2008 и цените са 20бона.Голям праз.
  • 61 Heinrich

    0 0 Отговор
    тука могат да се прочетат всякакви коментари,аз лично много се забавлявам.