Last news in Fakti

30 Юли, 2021 13:09 2 728 10

Автомобилното производство във Великобритания спада значително

  • автомобили-
  • производство-
  • великобритания
Автомобилното производство във Великобритания спада значително - 1

Производството на автомобили във Великобритания се е увеличило през юни спрямо същия период на 2020 г., но остава изключително ниско поради, като причините са няколко. основната към момента е глобалния недостиг на полупроводници, но излизането на страната от ЕС и пандемията също оказват влияние.

През юни производството на автомобили възлиза на 69 097 броя, което е с 22.1% повече спрямо същия период на миналата година. Производителите на автомобили на Острова са направили 498 923 превозни средства през първото полугодие, което е спад от 38.4% спрямо средното за пет години.

Информацията е на Обществото на автомобилните производители и търговци (SMMT). Според прогнозата глобалният недостиг на полупроводникови продукти може да повлияе негативно на планираните обеми на производството във Великобритания.

Въпреки облекчаването на ограниченията заради Covid, производителите изпитват и огромен недостиг на персонал поради факта, че много британци продължават да си стоят у дома въпреки премахването на режима на самоизолация. Това е още една пречка за възстановяването на автомобилната индустрия.

„Автомобилната индустрия на Обединеното кралство продължава да бъде подложена на натиск от въздействието на световната пандемия, но въпреки значителния спад в производството през първата половина на годината, секторът има потенциал да се възстанови“, каза Майк Хауес, главен изпълнителен директор на SMMT. Мнозина от специалистите в бранша обаче не са това мнение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    11 0 Отговор
    не може вечно да има растеж на производството
  • 2 Efg

    7 2 Отговор
    Продадоха си на китайците компанията за чипове вместо да построят няколко фабрики. Коя нирмална страна си продава бизнеса със чипове ..
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    9 0 Отговор
    Хем бележи ръст , хем спада !!!!! 👍👍👍
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор
    Като ги правят с полупроводници - имат проблем ! Когато ги правеха с ЦЕЛИ проводници - нямаха този проблем !

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Беше то, едно време, когато Колин Чапман им правеше коли.
  • 6 незнайко

    0 1 Отговор
    А какви коли всъщност произвеждат във Великобритания ? Маркови играчки за супер богати или нещо друго ???

    Коментиран от #7

  • 7 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Предимно за вътрешния си пазар, който всъщност не е никак малък. Само ми кажи ние какво произвеждаме. Словакия е по-малка от нас..... Срам и резил.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Ввв

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Komapak":

    Словакия,Хърватия,Словения……всичките отдавна са ни сложили в малкия джоб!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 червен

    0 0 Отговор
    Работниците си стоят вкъщи поркат и се пазят от ковид.ТОВА Е КОМУНИЗЪМ.