Last news in Fakti

14 Юни, 2023 15:15 3 919 4

Колко може да „вдигне“ BMW XM на магистрала? (ВИДЕО)

  • bmw-
  • xm-
  • магистрала-
  • аутобан

Кросоувърът разполага с хибриден 4.4-литров V8

Колко може да „вдигне“ BMW XM на магистрала? (ВИДЕО) - 1

Доставките на BMW XM вече започнаха и след като ви показахме как се представя кросоувърът на дино тест, сега е време да ви покажем каква е максималната му скорост на германски аутобан без ограничение. Припомняме, че това е вторият модел на марката разработен изцяло от M поделението на BMW, а също така и най-мощното BMW правено някога, когато говорим за версията Label Red.

Що се отнася до колата във видеото, тя разполага с 4.4-литров бензинов V8 с мощност от 489 конски сили и 650 нютон метра, който работи съвместно с електромотор с мощност от 196 конски сили и максимален въртящ момент от 280 нютон метра. Системната мощност на цялата конфигурация е 653конски сили, а въртящият момент достига 800 нютон метра. Според BMW ускорението до 100км/ч отнема 4.3 секунди, а максималната скорост е 270км/ч.

Във видеото можем да видим, че при ускорението до 100км/ч кросоувърът се оказва по-бърз от рекламираното от BMW и успешно се справя с дисциплината за 4.18 секунди. Въпреки, че не е най-бързия „баварец“ в гамата на компанията, все пак постижението е изключително добро за автомобил с тегло от 2.7 тона. Що се отнася до максималната скорост, тя е електронно ограничена на 270км/ч, както може да видим във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немци сър

    7 15 Отговор
    "все пак постижението е изключително добро за автомобил с тегло от 2.7 тона"

    Това е по-тежко от най-тежката тесла, но за сметка на това по-бавно и по-скъпо. Ако в него се качат семейство с багаж за морето, ще трябва да се кара с С категория.

    Коментиран от #3

  • 2 Семерджиев

    13 1 Отговор
    Ммм харесва ми, до месец два излизам от пандиза и я взимам, отсега предупреждавам, не се мотайте по тротоарите че не се знае колко ще съм друсан
  • 3 Колко мъка

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Немци сър":

    има "сър"... и по-лекото нещо от тесла има поне с 20-30 км/ч по-ниска максимална скорост...
  • 4 Дерони

    0 0 Отговор
    Това сега хладилник ли е, тостер ли е, електрожен ли е или някакъв джендър?