Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 13:13 1 408 0

Медиен магнат от Индонезия купи Интер

  • интер-
  • индонезия

Италианският футболен клуб Интер стана поредния голям отбор от Европа, който стана собственост на чуждестранни инвеститори, съобщава Би Би Си.

Триумвират от предприемачи от Индонезия, водени от медийния магнат Ерик Тохир, са купили 70% от акциите на Интер.

Стойността на сделката не се съобщава, но специалисти прогнозират, че инвеститорите са платили между € 250 млн. и € 300 млн.

По този начин са се увенчали усилията от последните месеци на клуба да привлече свеж капитал.

Президентът на Интер Масимо Морати заяви, че „историята на клуба ще бъде обогатена през новия сезон, благодарение на нашите нови международни партньори, които, сигурен съм, ще допринесат за продължаване на низ от успехи".

„Ентусиазмът на новите партньори и прагматизмът им със сигурност са гаранция за бъдещето", добави Морати в нарочно изявление.

Тохир е съсобственик в DC United, който се състезава в Американскатa мейджър сокър лига и е работил като вицепрезидент на Олимпийския комитет на Индонезия.

В момента Интер се опитва да се справи с дълговото бреме, което възлиза на € 300 млн. Той е един от трите най-големи клуба в италианския футбол заедно с шампиона Ювентус и градския съперник Милан.

Отборът не е спечелил трофей от 2010 г. насам. Миналия сезон Интер завърши на девето място, което го остави далеч зад борда на високоплатената Шампионската лига.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА