Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 17:07 669 0

Опозицията поиска извънредно заседание за парламентарен контрол

  • парламентарен контрол-
  • антон кутев
Опозицията поиска извънредно заседание за парламентарен контрол - 1
БГНЕС

Депутатите от БСП Атанас Мерджанов и Антон Кутев внесоха в парламента искане за провеждане на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка – парламентарен контрол.

Мерджанов уточни, че искането е подписано от 53 народни представители от Коалиция за България, ДПС, независими и Синята коалиция. Основанието за това искане е, че до момента са натрупани около 25 актуални въпроса и 3 питания, 19 от които са на депутати от левицата.

Кутев отново заяви, че от БСП не са съгласни парламентът да излиза в отпуска заради изборите.
„Моят въпрос е какво ще стане, ако решат да спрат парламента за една година? Какво ще стане, ако утре ГЕРБ, Бойко Борисов или някои друг юнак с или без кон решат да спрат парламента за 1 година? Това, че имаш мнозинство в една парламентарна република, не значи, че можеш да правиш каквото си искаш, особено когато твоите действия са свързани с Конституцията”, добави той.

По думите му в момента би трябвало да върви бюджетната процедура и изборите не могат да бъдат по-важни от нея.

Миналата седмица мнозинството в Народното събрание прие от 12 до 21 октомври да не се провеждат пленарни заседания заради предстоящите президентски и местни избори.

От ГЕРБ мотивираха безпрецедентното предложение на Цецка Цачева с това, че не трябва трибуната да се използва за предизборна агитация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА