Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 19:36 2 320 21

Иво Христов: България няма да влезе в Шенген

  • иво христов-
  • шенген-
  • външна политика

Социологът е скептичен относно влизането ни и в еврозоната

Иво Христов: България няма да влезе в Шенген - 1
Стопкадър: bTV

Предпоставки за политика в България няма и ето защо липсата на политика се замества със скандали. Когато няма нямате съдържание, формата става съдържание. Това каза пред bTV социологът проф. Иво Христов.

"Скандалът, разбира се, не е политика, тъй като, ако трябва да обсъждате реални политически позиции, реални политически интереси – интересите, които твърдят, че представляват различни политически сили не са техните действителни интереси, а пък техните действителни интереси никак не са за показване и затова ги заместваме и ги опаковаме в такъв тип медийни техники", добави той.

В коментар на българската външна политика в момента, социологът каза, че тя влиза в една стара българска традиция – на „ослушването, скриването зад дувара и изчакването да минат геополитическите ветрове”.

„Драмата на България е, че ние се намираме на кръстопът и ветровете никога няма да престанат, така че тази позиция с ослушването до никъде няма да ни доведе.

По думите му изострянето на американско-турските отношения ни касае директно. "От друга страна – опитите да се измъкнем от менгемето на руско-американските противоречия в целия регион на Черно море, на Украйна – ние не можем да не вземем страна".

Според него, ако вземем страна срещу Русия, това означава да вземем страна срещу българския интерес. Ако вземем другата страна, това означава да отидем срещу нашите вековечни цивилизационни връзки.

"Виждаме какво се случва и на Балканите – България никога няма да влезе в Шенген, България никога няма да влезе в зоната на еврото, трето – България по всяка вероятност ще влезе в някакъв периферен формат на периферни страни, в които страни, като Гърция, да речем, ясно ще преследват интереса си, защото Гърция има елит, който е култивиран с десетки години, бих казал даже стотици, и второ – Гърция е важна за Запада".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полупесимист

    27 7 Отговор
    Абсолютно вярно!
  • 2 ИВЕ, ЛУКАВИШ КАТО ПОЛИТИК

    10 28 Отговор
    Ти нямаш свое мнение а гледаш да се нагоди и да те харесат, като мома за харизване. ЛУКАВИШ, КАКТО ВСИЧКИ ЯЛОВИ ПОЛИТИЦИ. И ТИ СИ МЪЖКА КРАВА ПОД КОЯТО харизмата. ИВЕ фалшив си и си личи. Стремиш се да си един от тях а НЕ ЕДИН СРЕЩУ ТЯХ ! НЯМАШ НЕОБХОДИМИЯТ БАГАЖ ЗА ДА се изправиш и ЗАСТАНЕШ С ИДЕОЛОГИЯ която да е справедлива за НАРОДА. ТИ СИ ПЛЪХ, СТРАХЛИВ И ПЛАХ, ТРЕПЕРЕЩ ОТ СТРАХ ДА НЕ БИ ДА ТЕ РАЗКРИЯТ ЧЕ СИ КИТНА ЛАВАНДУЛА!
  • 3 Бат Саше

    39 10 Отговор
    Рядко начетен и интелигентен мъж, без аналог сред политиците, в това отношение! Но на овчето стадо и пастирите му, такива хора не им трябват!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    12 23 Отговор
    Как да му се обясни на тоя,...никога да не казва "никога"!!!
  • 6 граничен полицай

    15 1 Отговор
    Докато МВнрЗахариева вСолун провежда среща с колегите сиот Гърция Албания Румъния Сърбия наред с сотаналите проблеми на Балканите бе и този с мигрантския поток През това време каналджия разказа пред репортер по БТВ схемите тарифите на граничните полицаи префърнали трафика в доходен бизнес .Въпреки че преди година еизвършена смяна на ръководството на Гранична полиция олицетворяващи трафика .Ситуацията не се променя и това навярно се отразява на преговорите за ШЕНГЕН .
  • 7 Ивчо, ТИ на си българският ДУГИН.

    7 17 Отговор
    Ти си човек на голям човек от СУ " Климент ОХРИДСКИ " на деканчето, поставилоте в списъка за перспективните кадри на политическто и партийнот строителство. И той и ти сте евтини гащници.
  • 8 Европеец

    12 25 Отговор
    Тоя се изпляка на мокрия песък!:)Кой те пита бе льольо-червеношийков?:)Седи си у кумуната на Позитано и не дей да ръсиш мозък,че немате много!:)
  • 9 ИВЕ ти си продажни както всеки друг

    8 14 Отговор
    Интелигентен е ДУГИН а ти си книжен тигър, сервиращ информация която впечатляват средният гражданин и пенсионерите у нас . Но с фактология без анализ и предвиждане, без изводите НЕОБХОДИМИ НИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИДЕОЛОГИЯ, ПЕРЕСПЕКТИВНА ПОЗИЦИЯ И ПЛАН НА ДЪРЖАВНОТО РАЗВИТИЕ - КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА - ВЪТЪК НЯМАШ. ТОГАЗ, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ.
  • 10 Бъди щастлива Ани

    5 20 Отговор
    Гола вода си Иве, ти сам си знаеш. Душицата ти се е свила защото знаеш че си СЛАБА НИВА. СПРЯМО ДРУГИТЕ СИ КОРИФЕЙ, НО НЕ СИ ХАЛА НИТО ЗМЕЙ КРИЛА, КОЙТО ПОЛИТИЦИТЕ - МРЪСНИЦИТЕ ЩЕ ПРОМЕНИШ. ТИ С НИЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ТЯХ НЕ БЛЕСТИШ. ДА - КНИЖЕН ТИГЪР, ФАКТОЛОГ! НЕ. БЛАГОДАРЯ, АЗ САМ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ СИ Я СЪБЕРА. ЛИДЕР ТЪРСЯ, ЛИДЕР И ИДЕОЛОГИЯ ЗА ЖИВОТ ЧОВЕШКИ. У НАС ТАКВАЗ НЯМА. ДУГИН И ПУТИН Е НЕЩО ДРУГО НО ТИ НЕ СТОИШ ДО ТЯХ. ТОГАВА - ИЗВИНЯВЯЙ ЧЕ ТЕ СРЕЩНАХ.

    Коментиран от #11

  • 11 Све

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бъди щастлива Ани":

    Боже, какви оценяват един от малкото честни и умни хора в българската политика.
    ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ.

    Коментиран от #13, #14, #15, #17

  • 12 Ykyk

    8 0 Отговор
    Влизането на България и Румъния в легенда го решават други, не български политици.
  • 13 НЕ целувай ТОЗ дето те плюе

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    На среща в Пловдив пред събралите, направи сравнение на гражданите че интелектуално те стоят по-ниско от обувките на шефа му от СУ "Климент ОХРИДСКИ ". А ми нали затова и те - хората а и той да се събрали да им разяснява и просвещава. А не да обижда, че били на интелектуално ниво по-ниско от обувките та ДЕКАНА. Е за какво да говорим, за фактологията която с която се е заредил? Който иска да чете , може сам да си я набере. Надменен посредственик не ми е нужен. БЛИЖЕЙКИ СЕДАЛКАТА НА ШЕФА, УНИЖАВАЙКИ АУДИЕНЦИЯТА ГОВОРИ ОЧЕВАДНО ЧЕ ИМАМЕ БРУТАЛЕН ПЛАЗМОДИЙ КАРИЕРИСТ. Още една ТУХЛА В СТЕНАТА НА ЗАДЪНЕНАТА УЛИЦА ! Нищожество И МИЖИТУРКА. Който евентуално ще се използва като НОВОТО ЛИЦЕ И НОВАТА НАДЕЖДА КАКТУ МАНЕРКАТА КЛЕПОУШКО РАДЕВ. ТАРАС БУЛБА - НИЕ ТЕ ИЗДИГАМЕ И НИЕ ЩЕ ТЕ .... АКО НЕ СВИРИШ ПО НОТИТЕ. КРАЧКА НАПРАД ДВЕ НАЗАД. ИВЕТО Е СКОПЕЦ КОЙТО ТРЯБВА САМО ДА СЛУША И ИЗПЪЛНЯВА ГОЛЕМИТЕ СТЪЛБОВЕ ОТ ВЪРХА. Голи охлюви не обичам. ИЗВИНЯВАЙ ЧЕ ГО СРЕЩНАХ.
  • 14 Ти на село по нужда, къде ходиш? Навън ?

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    Там нямаш тоалетен фаянс. А на село имате ли канализация и пречиствателна система? Знам - имате външен и собствена скептична яма. А тогаз дръж се за титлите щото бате ИВО ОБЕЩАВА че пуска воловете не само по инерция но и висш пилотаж по тюрмата. Слагай каските, и се надявай Х на пияни жени. С РУСИЯ Е НАШЕТО БЪДЕЩЕ, ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ВЕЧЕ ПРЕПОЛОВИХМЕ, ГАЩИТЕ НИ СЕ ИЗСУХЛИХА И СМЕ ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ. А ИВЕТО ПОСОКА НЕ ДВИЖЕНИЕ НЕ ДАВА, НЕ КРИТИКУВА . ЗАЩО ? ЗАЩОТО ТЪРСИ И ТОЙ ТАМ МЕСТО !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    То това е един и същ, само прави калабалък :D
  • 18 БОГ- ВЯРА И НАРОД

    1 6 Отговор
    Е туй искам да видя и чуя от ИВЕТО, НО УВИ, ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ И КАРИЕРИЗЪМ В НЕГО НАЙ - ЛИЧИ! ЗА НАРОДА ТАМ НИТО СЛОВО НЕ ЗВУЧИ! ТЪРСИ СИМПАТИЗАНТИ И ИЗБИРАТЕЛИ, НО ПАСАРАН САНЧО ! ИМАМЕ ГИ ВЕЧЕ ДОСТА ОТ АЛМА МАТЕР, ПИНОКИО ПЛЕВНЕЛИЕВ, ИВАН КОСТОВ - С ИНСТИТУТ ПО КОНТРОЛ НА КРИЗИТЕ. МАЛКА ТИ Е ФАНТАЗИЯТА БРАТ УТРЕ И МИНИСТЕРСТВО ПО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТКАВИЦИТЕ И ГРАМОТЕВИЦИТЕ ЩЕ ИМАМЕ. А ЩО ПЪК НЕ? ПРОФЕСОР ДУГИН НАРЕЧЕ ПРЕМИЕРА НИ ПЪЛЕН ИДИОТ! И НЕ Е СБЪРКАЛ. А ИВЕТО КАТО УМНИЦА ЗАЩО НЕ ПОКАЖЕ ЧЕ Е ГЛАВА А НЕ ТИКВА.
  • 19 3395

    0 4 Отговор
    Щом ти казваш. Ами ако пък влезе.
  • 20 С характер на лека жена.

    3 7 Отговор
    Е онзи който се стреми да се хареса на всеки. На Шипка с Решетников, с бяло сако - за да си отличи и забележи но реч не произнесе. Иска да е като Стоичков на терена но топката не иска да поема. ФАЛШИВ СИ ИВЕ ФАЛШИВ. ТРУДНО ТЕ ПОНАСЯМ НА ЕКРАНА. ПРЕМАМ ХОРА КОЙТО БЪРКАТ НО ТЕ ПОНЕ СА ОТКРИТИ И ЯСНИ В СВОИТЕ ИДЕИ МАКАР И НЕ ТЪЙ ПЕРФЕКТНИ И ПРЕКРАСНИ. ТИ СИ ПРОСТО ДИНЕНА КОРА, НА КОЯТО НЕ ЩЕ СЕ ПОДВЕДА. НА ШОУТО НА СЛАВИ , ТИ ГО ЗАСЕЧЕ НЕОЧАКВАНО РЯЗКО, ГРУБО. ОЧАКВАХ СЛАВИ ДА ТЕ ПРЕХВАНЕ, НО ТОЙ ПРОДЪЛЖИ ДА ТЕ ОБСИПВА С КОМПЛИМЕНТИ.АЗ НЕ БИХ ТЕ ПРОПУСНАЛ - ФРИ ПАС. ПРЕКЪСВАМ ЗА РЕКЛАМИ А ЗА ТЕБЕ БИХ ТИ ДАЛ МРЪСНА ГАЗ ! КЪЛВАЧ. ФРАНК ЛОЙД РАЙД, АРИСТОТЕЛ, ПРОМЕТЕЙ, ТЕЗ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА УЧЕНИЧКИТЕ НИЕ ЗА ЖИВОТ СЕ БОРИМ А ТОЙ ЩЕ СЕ ПРАВИ ЧЕ Е ДРУГА ПЛАНЕТА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове