Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 16:33 136 670 73

Хиляди собственици на нови коли изгоряха

  • нови автомобили-
  • коли-
  • мвр-
  • регистрация

Управлението на автомобили с прекратена регистрация е престъпление

МВР е спряло от движение над 1000 коли заради незавършени сделки. Това ще рече, че новите собственици са закупили автомобилите, но не са ги прехвърлили на свое име в предвидения двумесечен срок. Цифрата се очаква да расте тепърва, съобщава „Монитор”.

Прекратяването на регистрациите става служебно, след като в края на 2017 година влязоха в сила новите промени в Закона за движение по пътищата. Изпълнението на изискванията в закона започна обаче в края на миналата година, тъй като имаше технологично време от два месеца, в което трябваше да бъде разработена програма за автоматично следене на сроковете и автоматично прекратяване на регистрацията. Софтуерът вече е готов и работи, уточняват от Пътна полиция.

Именно и заради това много собственици на новозакупени автомобили се озоваха в ситуацията да осъзнават, че колата им е спряна от движение, когато трябва да заплатят задължителната си застраховка „Гражданска отговорност” или някой налог към данъчните служби.

От МВР съобщиха официално, че след направено развитие на програмното осигуряване от 12 юни миналата година е добавена нова функционалност в АИС „КАТ Регистрация на ППС и собствениците им“ - служебно прекратяване на регистрацията на превозно средство, което се извършва автоматично за договори, въведени в Регистъра на ПС след 27 декември 2017 година. Така, ако нов собственик не изпълни задължението си по закон превозното му средство ще бъде дерегистрирано служебно. Нещата се ускоряват още повече от март миналата година, когато е изградена връзка между информационните системи на МВР и Нотариалната камара, с която се осигурява получаване на информация за договора за прехвърляне собствеността на пътното средство веднага след сключването на сделката.

Оттам напомнят, че управлението на автомобили с прекратена регистрация е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Той може да бъде подведен под отговорност по член 345, ал. 2, който предвижда затвор до една година и глоба от хиляда лева. По-лесно обаче закъснелите шофьори и собственици на новозакупени автомобили могат да отидат в поделенията на Пътна полиция, където да завършат сделката си, да прехвърлят автомобилите и да заплатят единствено глоба от 200 лева. МВР напомня, че регистрацията трябва да бъде постоянният адрес или адрес на регистрация на собственика.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо

    513 28 Отговор
    Айде честито, крайно време беше да ограничат тарикатите, дето карат с чужди талони! Не плащат данъци и тн. Браво !!!

    Коментиран от #58, #59

  • 2 Живко

    311 31 Отговор
    Кола се прехвърля още същия ден най много на другия

    Коментиран от #37

  • 3 Бат Мишо

    104 66 Отговор
    А не е ли по лесно ДА НЕ ПЛАТЯТ НИЩО и да продадат колата КОЕТО Е ЗАКОННО

    Коментиран от #9, #34, #65

  • 4 Tervel bitcoin

    79 146 Отговор
    Е няма друга такава държава

    Коментиран от #7, #60, #61

  • 5 малка стъпка

    324 23 Отговор
    Даже е много голям тоя срок, достатъчен някой идиот да го хванат да трафикира цигани в Гърция и да изгориш, щот тук съдебната система няма да те защити, а гърците раздават присъди, като за добър ден! Да не говорим, че и глоби на твое име може да наниже пък ти върви се оправяй ! Има още по елегантно решение - "персонални номера", както е в Англия ! Стига са ни драли тия герберасти !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шофьор

    259 37 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Вечно мрънкащия българин.... Както аз си плащам, така и ти ще си плащаш ! Браво
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дедо

    87 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Мишо":

    Няма как да я продадат с талони на чуждо име!
    Иначе наистина е по-лесно!!!
  • 10 onq s konq

    56 16 Отговор
    А малеееее изгорех

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 12345

    56 8 Отговор
    Разглобяват и продават на части.

    Коментиран от #49

  • 13 Име

    50 3 Отговор
    Вместо да платят 200 лева ли?
  • 14 Миризлив пор

    150 3 Отговор
    Ей време беше, сума народ не може се оправи от чужди глоби. Продаваш колата а онзи само кара и трупа на твоя сметка, после ходиш се разправяш по гишетата вместо да бачкаш.

    Коментиран от #20

  • 15 АРЕС

    153 13 Отговор
    Айде тарикатите да го духат.Време е да се научат на дисциплина.

    Коментиран от #73

  • 16 ДА БЕЕЕ

    157 5 Отговор
    сега разбрах, че собственик на нов автомобил и нов собственик на автомобил е едно и също...

    Коментиран от #19

  • 17 коня на оня

    43 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Да ти викна ли пожарната?
  • 18 Казал Шаро

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пак ви":

    и се облизал под опашката.

    Коментиран от #23

  • 19 локомотива

    31 2 Отговор

    До коментар #16 от "ДА БЕЕЕ":

    Ми мара го е писала,нормално е предвид интелекта който притежава.
  • 20 Бат Вал

    94 3 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Процедурата е кратка: отивате при нотариуса, подписвате договора, прибираш парите и даваш ключа! От там с договора отиваш в кат, отписват колата от твое име, и това е. Оня да прави квото иска...

    Коментиран от #25, #27, #33

  • 21 Не че нещо... АМА...

    82 5 Отговор
    Ко ривете бе?!? ДВА МЕСЕЦА!?!? ВРЕМЕ БОЛ! ЩО СА ШМАТКАТЕ??? Аман от ривачи!!!
  • 22 Sliven

    43 5 Отговор
    Аз преди 10 години така карах една кола с пълномощно че едва се отървах от нея!!
    След като се опарих вече директно на мое име!
    И пак минавка, според старият соц. закон автоматично колата ако си женен става собственост на двама съпрузи....
    И ако решиш да я продаваш искаш съгласието на жена си....
    Как е в други държави не знам...
  • 23 С.В.

    61 4 Отговор

    До коментар #18 от "Казал Шаро":

    Много правилно,отдавна трябваше да се вземат по драстични мерки.Едни ще плащат, а други ще се правят на много хитри, обаче хитрата. Сврака и с двата крака.Голям кеф.
  • 24 LARSEN

    69 10 Отговор
    БРАВО,НАЙ-ПОСЛЕ ТАРИКАТИТЕ СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА...ИМА КОЛИ ПРЕПРОДАВАНИ ПО 5-6 ПЪТИ ЕЙ ТАКА...ДАЙЙ ПАРЕТЕ И КАПАЙ.с.СЕГА ПОСЛЕДНИЯТ И ПЪРВИЯТ ЩЕ ДУХАТ СУПАТА...805.% СА ОТ МАХАЛАТААААА,ГОЛЕМ КЕФФФФФ. СТЯГАЙ ПРИМКАТА БОЙКО,АМА ЯКО...ДО НАСИРАНЕ.
  • 25 гост46

    39 3 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Вал":

    Май не си наясно с процедурата. Продавача не ходи никъде. Нотариусе си върши работата. Кат уведомява общината. Някъде по трасето се къса канапа.

    Коментиран от #67

  • 26 Кольо

    84 15 Отговор
    Кога ще вземат да убиват хората на които парите не им стигат тъй като работят ,да се не мъчат ? Да останат само циганите и политическите върхушки със всичката им ненакрала се администрация . Туй трябва да стане в страна в която за средна класа се приема ,че са хората на държавна ясла хрантутени от все повечето глоби ,санкции ,такси , данъци ,застраховки ,винетки , ДДС и нескончаеми промени на документи,касови апарати , закони през ден и правила удобни на лобистки кръгове за вземане на процентчето в милиони за политическата върхушка от всички партии.
  • 27 СТАНЧО ПИТАНКАТА

    55 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Вал":

    В момента, в който нотариусът узакони договора за покупко-продажба на МПС , автоматично влиза в регистрите на МВР и данъчното / изпробвано лично / . От там нататък си е проблем на новия собственик , кога ще го регистрира. Един познат се ,,забави " около 4 месеца и си плати глоба от 350 лв ...за тарикатлъка . Те така .

    Коментиран от #30

  • 28 Антон

    67 5 Отговор
    Крайно време е! Всеки кой се прави на тарикат и не изпълнява разпоредбите сега да си плаща глобата и пак да си регистрира колата. Аман все андрешковците да се правят на хитри, а редовните граждани наровно с тях! Сутрин в посока центъра на бул.България, преди гешов десетки ганьовци минават по бус лентата, а стотици коли чакат чинно. Ще приветствам кат, когато започнат поголовни глоби, преса, натиск и административен тормоз към такива селтаци! вкл.каращи по аварийната лента на магистралите.
  • 29 нервен

    25 1 Отговор
    Атааакааа . Честито на тарикатите ...ъъъ исках да кажа на печелившите
  • 30 Да, де

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "СТАНЧО ПИТАНКАТА":

    Ама вече това е от скоро вързаха нотариата директно с НАП и КАТ и така спират се кранчетата от които някоѝ тарикати на дребно се възползваха. На тия с парите им дреме
  • 31 Жоро

    19 4 Отговор
    Айде пак с умните приказки! Я си задайте въпроса защо това се прави пред нотариус и защо нотариуса ви вписва ППС-то в регистър който го вижда МВР и НАП чи и Местин данъци и такси?

    Преди 2 години имаше предложение да имате възможност да избирате дали да си смените номера или да остане същия!! Сега може само ако сте от същата област и то с изрично искане към МВР Пътна полиция! И пак си помислите какъв е смисъла хем да сте регистрирали официално покупката и хем пак да ви превикват да се ридите на опашката! Ами ако в същия момент ви се налага ремонт на ППС-то ? Остава какво да вземете временен номер! Ами ако имате регистрация на ППС то с български номер какво правим?
  • 32 Петър

    15 1 Отговор
    Какво става с тия МПСта дето се прехвърят без прословутият НОТАРИУС?
  • 33 Миризлив пор

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Вал":

    Бате Вал, проблема е много лесен на документи, реално без гражданска спрения има фиш за 10-20 лева глобата е за собственика по талон после ходиш "се оправяш" т.е. с договора пишеш възражения. При фишовете от камери на КАТ то те идват на адреса на собственика по талон, пак ходене с договор, писане на възражения и т.н. така че реално всичко ти се пише на теб а ти ходиш се оправдаваш - това е ситуацията.

    Коментиран от #68

  • 34 Бокосама

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Мишо":

    Да, но нали нотариусът иска гражданската отговорност и платения пътен данък за прехвърлянето?!
  • 35 ГОСТ

    31 0 Отговор
    Примерно в Белгия като решиш да си продадеш колата я караш на пазара и я продаваш си смъкваш номерата и като си купиш друга ги слагаш и си я караш в срок от примерно десет дена в който си длъжен да идеш да я регистрираш защото номерата са регистрирани на име а не на колата.

    Коментиран от #36

  • 36 ГОСТ

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "ГОСТ":

    Добавка и по тоя начин може да се въведе механизма на бонус малус.
  • 37 БаЦе БаЦе

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Живко":

    И Що
  • 38 Българин

    21 2 Отговор
    Вече не е нужно да ходиш нито до КАТ нито до НАП, нотариуса е длъжен по служебен ред да даде тази информация . От теб се иска само да опазиш и не позволиш на жена си да изхарчи неразумно парите !

    Коментиран от #44, #47

  • 39 факт

    10 8 Отговор
    на българина само хомот и остен!!!
  • 40 Кисел

    12 2 Отговор
    Авторът на статията прави ли разграничение между "спиране от движение"и "прекратяване на регистрацията"?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тодик

    29 1 Отговор
    То е много просто Бг е вързана с валутен борд към DM ми вземете начина по който практикуват немците но и поканете техния ZOLL за три месеца и всичко ще си дойде на място 240 в затвора останалото народа сам ще стори ще се примири че законите бачкат и всичко ще си дойде на място говорят че Българите не работят как да стане накарате немец да работи за 1,25 е.на час няма как даи 10 лв. на час и после ще говорим и за данък и за всичко ще има и ще бачкат авер тайм
  • 43 Тайс

    12 1 Отговор
    Само така!Тарикатлъкът с колите,с апартаменти и телефонните измамници да се овладее и много хора ще си отдъхнат.Институциите и парламента(със законите) да си заслужат заплатите и тогава да мислят за избори.В противен случай само мошеници и измамници ще останат в България да гшасуват.
  • 44 Ангел

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Като обикновен българин, който не успява да си напише името правилно, отново нещо не си разбрал.
    Новият собственик е длъжен да регестрира колата на свое име.
  • 45 Ганю Измамников

    7 5 Отговор
    Бай Ганьо ще се научи да плаща данъци.С кражби и измами до едно време.
  • 46 Модерен селянин

    10 1 Отговор
    Аз 2014г. Като си купих първата кола предишния собственик искаше веднага при нотариус и нотариуса ми каза с договра за прехвърляне до две седмици в кат да си сменя талоните с нови на мое име и до два месеца в данъчното да я запиша тогава така беше така и направих и сичко е точно:)
    4
  • 47 ГОСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Това е прието но кога ще се приложи в бъдеще не се знае като в момента не действа защото системите им за връзка не са направени. Ти си продай колата и не ходи никъде да видим какъв ще е резултата след това.
  • 48 Баце

    6 0 Отговор
    Просто ще има мааалко повече ред. Иначе, който е негодник и има нещо съмнително в битието и ежедневието си просто ще запише колата на бай мангау, пардон, на някой ром срещи 50-100 кинта и после .... колегите над мен са изброили почти всички варианти.
  • 49 А,де ...

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Ха-ха. Добре, че не е апартамент или къща.
  • 50 БЕЗОБРАЗИЕ

    14 5 Отговор
    Това хубаво, че им спират колите от движение, след като не си ги регистрират както е указано в закона, но аз искам да попитам защо пак има вратички в закона. Защо изобщо има срок от 2 месеца, през който може да се пререгистрира новозакупена кола? За тия 2 месеца колко пъти може да се мине граница с въпросната кола и колко престъпления могат да бъдат направени. Напримерно какато стана известно гърците на границата взимат документите на колата за проверка (в случая като колата не е пререгистрирана все още това са документите на стария собственик) и ако случайно новият собственик извършва престъпление прекарвайки наркотици или емигранти, то се оказва, че според гръцкото законодателство старият собственик му е съучастник. Гърците гледат документите на колата и изобщо не ги интересува, че в България политиците ни са некадърни, за да вкарат един закон, с който да се разреши проблема. Може напримерно след покупката старият собственик да си сваля табелите, които да си се водят негови, а не да са комплект с колата, ама не. Имаш 2 месеца да джиткаш кола, която си закупил, разнасяйки някакви чужди документи, които да представяш. Пълна пародия.
  • 51 тъпооооо

    15 3 Отговор
    И какво от това, че са им спрели колите от движение? Аз не съм съгласен, след като си продам колата, някой си да ми разнася 2 месеца големия и малкия талон, на който пише, че аз съм собственик на колата. За тия 2 месеца, той може да отиде в чужбина и да злоупотреби с това или да извърши престъпление, а като го хванат да покаже документите, според които аз съм собственик. Откъде на къде? Защо изобщо държавата трябва да ме задължава да си давам документите на някакви трети лица при продажба на МПС?
  • 52 Бамбам

    9 1 Отговор
    Значи който даде и един лев за автомобил "БЕЗ ПРЕХВЪРЛЯНЕ" е абсолютен ИДИОТ!!! И да не реве после "ЕГАТИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА".....
  • 53 Варианти има

    11 1 Отговор
    Трябва да се направи всичко електронно, продаваш с договор който го има в онлайн форма и стандарт за типовете МПС. Купувача ти плаща както може и пред него от Твоя компютър,Лаптоп,през сайта на данъчното,я отписваш от данъчното управление от данъка и собствеността./ Можеш и в събота и неделя/ Тогава е негова и си отива с колата.Табелата стои на колата, ако ти искаш пак нея,плащаш такса,ако новия я иска не плаща,ако я смени той пак такса. Разликата за платен пътен данък след продажба ти се връща от данъчното в сметката ти. И сумата по застраховката също.Няма Нотариуси,няма 2 месеца и талони разни пред Кат. И чакане на опашки.Всичко ти отнема 30 минути.За нова рег.имаш 14 дни като нов собственик,Талона ти идва по пощата,ако не я платиш връщаш номерата и не караш щото нямаш талон.Ако те спрат и проверят изгаряш доста и влизаш в регистъра.Това работи като система в Дания, но в БГ няма да е скоро. Няма човещина,прозрачност,лоялност,толерантност,разбиране, търпение и уважение на никакви нива. Системата си остава все още едно...Недоносче за съжаление.
  • 54 Време за разплата

    15 5 Отговор
    Тъпа ,измет,рекетьорска... Направили престъпление,нещо което няма никаква обществена опасност.Това си е класическо административно нарушение,но понеже не могат некадърниците управляващи да решат задачата го направили престъпление!? Нема такива олигофрени... Чудят се с какво да ти пречат да работиш... Като искат тия глупости да не те занимват с тях.Купуваш колата и след като лайнариуса подава информацията към МВР ,защо трябва да ходиш да се занимаваш с тия със "системата не работи"? За да ти взимат пари и време ,наново и ако не искаш да даваш пари и времем-според тях ,вече си престъпник и трябва да лежиш в затвор...Класическа ОПГ превзела управлението на България и унищожаващо българите...Свине долни...
  • 55 Петър

    9 2 Отговор
    Какво става с тия МПСта дето се прехвърят без прословутият НОТАРИУС,а те в България не са никак малко-около 300,400 хиляди.
  • 56 Обичам КАТ

    4 23 Отговор
    И не само това ! ГО да стане поне 1500 лв., данъка към Общината - 1500 лв., регистрация в КАТ - 1000 лв., Техн. преглед - 1000 лв., екотакси от 100 до 1000 лв., винетка - 200-300 лв., глоби - жестоки, още при хващането да спират автомобила от движение, докато не се плати глобата... Само така ще изчистим пътищата от пияни и дрогирани селски джигити без книжки, каращи "коли" за по 6-700 лв.

    Коментиран от #72

  • 57 Петър

    18 1 Отговор
    Тия нотариуси са около 500 броя в България,отдавна трябваше да отпадне тяхното участие при прехвърляне на автомобили,може и без тях да се работи.
  • 58 Бттъъъ

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "дедо":

    Пак прибиране на пари по законнен начин, измислен само и единствено в тяхна полза
  • 59 Бттъъъ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "дедо":

    Пак прибиране на пари по законнен начин, измислен само и единствено в тяхна полза
  • 60 КУРортист

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Откъде пък знаеш че няма
  • 61 Друс друс

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Спря далаверата на врачано
  • 62 гощо

    1 4 Отговор
    Крайно време беше! Така трябва! Нещо полезно да свършат,че само по храстите висят!
  • 63 Що там

    1 1 Отговор
    И ти да видиш
  • 64 Klitschko

    4 1 Отговор
    Собственици на нови автомобили втора употреба, Мария пак в действие.
  • 65 Шофьор

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Мишо":

    Не мисляма, че можеш да продадеш кола с прекратена регистрация. Това сигурно се проверява от нотариуса.
  • 66 Тодик

    6 0 Отговор
    Мисля че ясно го написах когато 240 не работят просто коалираме система която работи и в случая немската работи купувал съм 3 автомобила от DE и съответно съм ги регистрирал в два варианта 1.от собственик: 1.прави се договор за покупко продажба в първото кафене има си формуляри за това ако ти предоставя номерата за да се прибереш то ще е за седмица но от минутата в която се осъществи сделката всичко се случва с автомобила е на новия собственик и за тази седмица пререгистрация иначе проблем стария отчислява автомобила и интересното е това че за остатъка от застраховка и данък му се връщат 2. От автокъща капарира се автомобила който е желан вземат се талоните и в местния КАТ които е са но администрация плащаш застраховка,нови талони избираш си номера регистрират те дават ти документите правят ти номерата и ти си щастлив собственик на номера което ако няма навалица отнема 15-20 минути след това се отива да се финализира сделката доплаща слагат се номерата и готово просто като боб какъв е проблема работи това но е организирано в полза на човека
  • 67 Бат Вал

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "гост46":

    2017 година продадох стараъа си кола, и с договора от нотариуса директно в кат! Там поискаха копие от договора, и ми отписаха колата. Това се прави с цел, ако купувача реши да изпробва колата колко "вдига", или не дай боже некоя друга мизерия, да нямам главоболия! Ти ако искаш чакай нотариуса да ти оправя нещата, само да не ревеш как те били разкарвали напред назад...
  • 68 Бат Вал

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Миризлив пор":

    Както вечв казах, за това - веднага от нотариуса в кат. Отписват ти я и повече никой не те търси. Това ми го каза човек от системата, и така направих!

    Коментиран от #70

  • 69 Куръ

    0 0 Отговор
    Нали от 2-3 години направиха системата директно да ги прехвърля на новия собственик ....какво се правят на чукнати. Договор от нотариус с имената на двамата от компа на нотариуса отива директно при службите.
    Лично го проверих. ....каза ми че вече не съм длъжен, НО ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ДА ИДА и да го отпиша. Отивам ...видя на компа и каза че вече е на друго лице и че е ок и не е трябвало да ходя
    Така че да не се правят на луди
    Освен ако не е пак лъжа и някои гейййй не си измисля
  • 70 Миризлив пор

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Бат Вал":

    Бате търсят те все пак сме държава на хартията. Приятел се върна от Англия да си поднови документите в Добрич и направи пътека до Варна и Шумен защото кола продадена 2 години преди това не е прехвърлена и му бяха натрупани куп глоби защото.... По талон той е собственика. И ходи човека на място да се обяснява че колата е продадена а той си иска подновяване на книжката, иначе писане на възражение и чакане да се върне отговор. Дано да не влизаш в такъв филм и да ти трябва книжката която отказват да подновят докато не си изчистиш глобите. В общи линии плати 2 търновски глоби че нямаше време да ходи до там.

    Коментиран от #71

  • 71 дюна

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Миризлив пор":

    Твоят приятел тъп ли е, да дава пари за самолетни билети, да пътува до БГ, тук да плаща чужди глоби, и накрая подновяването на книжката да му излезе 1500лв, вместо да си я смени с английска, за 50 паунда, по пощата?????????????
  • 72 мнг бърз софийски моторист

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Обичам КАТ":

    брадър, нещо си много озлобен, да немаш финансови проблеми?) сега, като почне сезона, да не ме бутнеш нарочно некъде по софийските булеварди, уж не си ме видел) ...п.с. Ако не е тайна, от кое село си? ...аре, със здраве, и пази нервите, че не е шега работа)
  • 73 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "АРЕС":

    Те тарикатите не ги бърка ами обикновения българин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове